Manojlović: Željezara sjutra opet kreće sa radom, posao za 197 radnika

Dodajte komentar

Kompanija „EPCG Željezara Nikšić“ od četvrtka zvanično će početi sa radom, poručio je za Portal Radio televizije Nikšić izvršni direktor tog preduzeća <strong>Đorđije Manojlović</strong>.

<!–more–>

“Sjutra otvaramo kapije nove fabrike. Za oko 197 bivših radnika Željezare urađen je raspored, dobili su zaduženja. Od sjutra počinjemo sa pripremnim radovima”, poručio je Manojlović.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) od turske firme „Tosčelik“ otkupila je imovinu Željezare za 20 miliona eura koje su im isplatili u dvije rate. Poslednja rata u iznosu od pet miliona eura plaćena je sredinom mjeseca, a prije nekoliko dana EPCG je registrovala firmu „EPCG Željezara Nikšić“.

Manojlović je podsjetio da pripremni radovi podrazumijevaju čišćenje kruga fabrike i njenih pogona, kao i novi popis imovine.

Rad u „EPCG Željezara Nikšić“ biće organizovan u četiri segmenta, a planirano je uposlenje 304 radnika.

„Tosčelik“, ćerka firma turske „Tosjali grupe“, imovinu nikšićke fabrike kupila je za oko 15,1 milion eura 2012. godine. Željezara je tada bila u stečaju, a novi vlasnik je obećavao da će za tri godine uložiti 35 miliona eura, a broj radnika povećati do 550, ali to nije realizovano.

U martu 2021. godine „Tosčelik“ je u Željezari obustavio proizvodnju, a 1.septembra prošle godine otpustili su svih 229 proizvodnih radnika koji su proteklih mjeseci protestovali na krovu Željezare.

<strong>RTNK</strong>

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *