Azijska tržišta: Indeksi mješoviti

Dodajte komentar

Azijski indeksi imali su mješovitu izvedbu u utorak jer ulagači očekuju regionalna privatna istraživanja o fabričkim aktivnostima.

U Australiji, S&P/ASX 200 zatvorio je 0,21% niže dok ulagači analiziraju nacionalni Judo Bank kompozitni indeks menadžera nabavke, koji se popeo na 49,2, ispod oznake od 50 koja razdvaja rast i smanjenje. PMI indeks obuhvaća usluge i proizvodnju te se smatra pouzdanim mjerilom ekonomskog zdravlja.

Australiska centralna banka objavila je zapisnik sa svog sastanka o politici u februaru, na kojem su ponovljeni komentari guvernera Philipa Lowea da će biti potrebna dodatna povećanja kamatnih stopa.

U Hong Kongu je indeks Hang Seng donio gubitke u regiji jer je pao 1,14 posto niže, a Hang Seng Tech indeks pao je 2,44 posto.

U Japanu je Nikkei 225 pao 0,15%, a Topix je bio neznatno viši, dok je japanski PMI indeks pao na 47,4. pad s 48,9 u januaru.

Južnokorejski Kospi također je porastao za 0,2%, dok je Kosdaq bio viši za 0,33%.

U kontinentalnoj Kini, Shenzhen Component smanjio se za 0,16%, a Shanghai Composite takođe je porastao za 0,15%.

Dok su američka tržišta bila zatvorena zbog praznika predsjednika, američke terminske cijene pale su u ponedjeljak naveče nakon sedmice tokom koje su više kamatne stope držale raspoloženje ulagača pod kontrolom.

Futuresi Dow Jones Industrial Average pali su za 88 bodova ili 0,3%. S&P 500 futures pao je za 0,3%, a Nasdaq-100 futures povukao se za 0,2%.

(SEEbiz)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *