Zaposleni sve više koriste vještačku inteligenciju, ali to kriju od šefova

Dodajte komentar

Veliko istraživanje među korisnicina društvene mreže za poslovne korisnike Fishbowl, pokazuje da 70 odsto zaposlenih koristi vještačku inteligenciju za obavljanje posla, krijući to od vrha firme.

Istraživanje sprovedeno među skoro 12.000 korisnika otkriva da dio posla, za koji šefovi misle da ih obavljaju zaposleni, u suštini rade kompjuteri, roboti i druga vještačka inteligencija. Uglavnom je riječ o poslovima poput pisanja tekstova, mejlova i slično.

Broj zaposlenih koji koriste usluge vještačke inteligencije u svojim poslovnim aktivnostima značajno se povećao za samo mjesec dana. Anketa sprovedena početkom januara ove godine pokazala je da je tada samo 27 odsto ispitanih koristilo pomoć “tehnike” u svojim radnim zadacima. Takođe, u posljednjih mjesec značajno je povećan broj objava i komentara na mrežama oko načina rada vještačke inteligencije.

U budućnosti ljudi će mnogo više koristiti tu vrstu inteligencije, pogotovo prilikom pretraživanja interneta, jer su Google i Microsoft već predstavili nove verzije svojih tražilica u kojima odgovore na korisnička pitanja daje upravo vještačka inteligencija.

Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *