Yahoo! otpušta 20 posto zaposlenih

Dodajte komentar

Yahoo će otpustiti više od 20% svoje radne snage do kraja 2023., gaseći 1.000 radnih mjesta samo ove nedjelje, rsaopšreno je iz kompanije.

Privatna equity kompanija Apollo Global Management preuzela je 90% Yahooa od Verizona u septembru 2021. Kompanija je u to vrijeme imala oko 10.000 zaposlenih, prema podacima PitchBooka.

Axios je izvijestio da će više od 1600 radnika izgubiti posao u posljednjim rezovima, što sugeriše da je trenutni broj zaposlenih u kompaniji bliži broju od 8000 zaposlenih.

Otkazi su dio širih nastojanja kompanije da pojednostavi operacije u Yahooovoj jedinici za oglašavanje. Strategija Yahoo for Business segmenta “borila se ispuniti naše visoke standarde u cijelom nizu”, prema portparolu Yahooa.

“S obzirom na novi fokus nove Yahoo Advertising grupe, smanjićemo radnu snagu bivšeg odjeljenja Yahoo for Business za gotovo 50% do kraja 2023.”, rekao je portparol Yahooa za CNBC.

Yahoo je rekao da će kompanija preusmjeriti napore na svoje 30-godišnje partnerstvo s Taboolom, kompanijom za digitalno oglašavanje, kako bi zadovoljila oglasne usluge.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *