Tri nove rute iz Podgorice za Marsej, Dablin i Vece

Dodajte komentar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o poboljšanju avio dostupnosti sa predlogom Odluke o dopuni liste strateških ruta.

“Imajući u vidu da je Crna Gora pretežno turistička zemlja i da je jedan od osnovnih ciljeva produženje trajanja ljetnje turističke sezone, kao jedan od prioriteta definisano je poboljšanje avio dostupnosti Crne Gore, prije svega iz zemalja centralne, zapadne i sjeverne Evrope kao tržišta od krucijalnog značaja za pred i post sezonu. U tom smislu, aktuelna lista sa 14 strateških ruta, će se dopuniti sa tri nove i to: Podgorica – Marsej; Podgorica – Dablin i Podgorica – Vece”, navodi Vlada.

Vlada je na sjednici dala saglasnost na Finansijski plan Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd, za 2023. godinu.

Kako se navodi u dokumentu, uvidom u finansijske pokazatelje, i to planirane prihode za 2023. godinu u iznosu od 149,58 miliona eura i planirane rashode u iznosu od 136,03 miliona eura, utvrđeno je da je Finansijskim planom predvideno pozitivno poslovanje Društva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *