To Montenegro smanjio gubitak, nema dugova

Dodajte komentar

Nova avio-kompanija za prošlu godinu ima poslovni gubitak od oko 2,8 miliona eura, što je najbolji rezultat ove kompanije, ali i bivšeg Montenegro erlajnsa u posljednjih deset godina njegovog rada, prenose današnje Vijesti.

Kompanija nema neizmirenih dugovanja i sve svoje obaveze izmiruje na vrijeme. Samo Aerodromima Crne Gore u 2022. je uplaćeno blizu tri miliona eura, dok je za poreze i doprinose uplaćeno oko milion eura, naveli su iz kompanije
Ivan Ivanović

U toku je priprema finansijskih izvještaja-bilansa.

“To Montenegra za 2022. godinu i precizne podatke ćemo imati i objaviti u zakonom propisanom roku, nakon što ih potvrdi i nezavisni revizor. Preleminarni podaci govore da će poslovni rezultat biti značajno bolji u odnosu na planirani, ali i u odnosu na rezultat iz 2021. godine”, saopšteno je iz ove kompanije na pitanja “Vijesti” o poslovanju.

U prvoj godini rada 2021. kompanija je imala gubitak od 4,9 miliona eura.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nova nacionalna avio-kompanija za prošlu godinu imaće računovodstveni poslovni gubitak od oko 2,8 miliona eura, što je najbolji rezultat ove kompanije, ali i bivšeg “Montenegro erlajnsa” u posljednjih deset godina njegovog rada.Takođe, rezultat kompanije prije EBITDA (rashoda za poreze, kamate i amortizaciju) biće na nuli.

Poređenja radi, “Montenegro erlajns” je u 2019.godini, rekordnoj po broju putnika, imao gubitak od osam miliona eura, iako je dobio direktnu državnu pomoć od 5,5 miliona eura, a u toj godini nije plaćao poreze, doprinose ni aerodromske takse, ni mnoge druge obaveze.

To Montenegro je prošle godine platio četiri miliona eura za poreze, doprinose i aerodromske takse. Prema informacijama “Vijesti”, da su cijene avionskog goriva u 2022. godini ostale na nivou iz 2021, kompanije bi imala pozitivno poslovanje od preko milion eura.

Direktor “To Montenegra”do marta prošle godine bio je Predrag Todorović,a zatim je vršiteljka dužnosti direktora do 15. decembra bila Dragana Frantov Nikolić, kada je imenovan Saša Radović.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *