Manojlović: Željezara ima perspektivu, planirano zapošljavanje 304 radnika

Dodajte komentar

Ušli smo u ovo srcem i sa nekim profesionalizmom, i mislim da Željezara ima perspektivu, kazao je za TVCG izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović. Istakao je da je uslov da se preuzme firma da se isplati kompletna uplata.

“Mi smo dali biznis plan koji je juče usvojen i po tome smo planirali četiri djelatnosti. Ići ćemo u izgradu konstrukcija za potrebe solara, izradu potkonstrukcija takođe za solare, baze i pogon kovačnica, biće metalopredaje u radventu, i plus solarna elektrana koja će biti postavljena”, kazao je Manojlović.

Istakao je da se nada da će radnici imati više sreće nego sa turskom firmom.

“Ušli smo u ovo srcem i sa nekim profesionalizmom, i mislim da Željezara ima perspektivu”, naveo je Manojlović.

Kazao je da prva rata ide u ponedjeljak, a druga rata 15. februara, te da će nakon toga moći da se uđe u fabriku.

“Po biznis planu planirano je 304 radnika, pa ćemo prema potrebi, kako budu kretali pogoni uključiti sve radnike i zapošljavati redom”, naveo je Manojlović.

Istakao je da ako EPCG ubrza uplatu druge rate, radnici bi mogli i prije proljeća da budu uključeni u rad. Naveo je da je uslov da se isplati kompletna uplata da bi se firma preuzela.

“Što se tiče prekvalifikacija radnika, većina poslova u ovoj firmi je metalske prirode,a to su ljudi koji su radili to već, to su slični poslovi. Postavljanje će raditi solar gradnja, a mi ćemo raditi konstrukciju”, kazao je Manojlović.

Istakao je da njega lično preporučuje to što je “jednom željezarac uvijek željezarac”.

“Imamo dosta iskustva, imamo dobru ekipu i ja se nadam da se biti sve u redu”, kazao je Manojlović.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *