I u 2022. oboren rekord: Ubjedljivo najviše se surfuje u Telekom mreži

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je i u 2022. godini oborio rekord – prema zvaničnim podacima, u prethodnoj godini se najviše surfovalo u Telekom mobilnoj mreži, pa je ovaj kompanija petu godinu zaredom prva po broju gigabajta koji prođu kroz mobilne mreže u Crnoj Gori.

Kroz mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma tokom 2022. godine prošlo je više od 40 miliona gigabajta podataka, što čini gotovo 40% ukupnog internet saobraćaja u zemlji. Telekom je tako još jednom zajedno sa korisnicima oborio sve rekorde, zabilježivši rast saobraćaja od oko 40% u odnosu na 2021. godinu.

Prosječan korisnik mobilnih usluga Telekoma prošle godine je surfujući u toj mreži potrošio oko 165 GB, a Telekom je 2022. godinu završio sa najvećim brojem korisnika mobilnog interneta u Crnoj Gori.

Iz Telekoma poručuju da su ovi rezultati ishod brojnih aktivnosti koje su realizovali tokom godine, poklanjajući dodatne gigabajte za važne datume, praznike i druge prilike kada su korisnicima najpotrebniji, kako bi svoje najvažnije trenutke i uspomene podijelili sa najbližima. Te inicijative su, kako kažu, mogli da realizuju upravo zahvaljujući kapacitetima, dobroj optimizaciji i stabilnosti mobilne mreže, zbog čega povećanje saobraćaja ne utiče na brzinu surfovanja pa korisničko iskustvo u Telekom mreži ostaje na visokom nivou.

Telekom je, podsjećaju, iz godine u godinu lider u ovom segmentu, a taj kontinuirani rast broja korisnika mobilnog interneta, količine saobraćaja u mreži, i ukupnog korisničkog zadovoljstva pokazuje i da su investicije u širenje mreže ne samo opravdane nego i preduslov za uspješno poslovanje.

Podsjetimo, Telekom prema zvaničnom izvještaju Agencije za elektronske komunikacije (EKIP) ima najveću pokrivenost 5G i 4G mrežom u zemlji – 5G mrežom Telekom je pokrio preko 70% stanovništva u Crnoj Gori. Mrežu najnovije generacije Telekom je, kao prvi operator, lansirao u Podgorici u martu ove godine, dok je u julu cijelo urbano jezgro Podgorice pokriveno 5G mrežom, i nastavljeno je njeno širenje u drugim gradovima. Danas Telekom u skoro svim crnogorskim gradovima ima aktivnu 5G mrežu, a u Podgorici 5G stanice ima na 30 lokacija.

Osim toga, na decembarskoj aukciji radio frekvencijskog spektra u organizaciji EKIP-a, na kojoj su učestvovala sva tri mobilna operatora, Telekom je zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži. Osim toga, odličan ishod aukcije će Telekomu omogućiti značajno unapređivanje korisničkog iskustva i u 4G mreži, navodi se u saopštenju Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *