Američki Golden Matrix Group kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara

Dodajte komentar

Kompanija Golden Matrix Group (GMGI), koja posjeduje više B2B platforma za onlajn igre i e-commerce sa više od 6,8 miliona aktivnih korisnika, kupiće lanac kladionica MeridianBet Groupa, a vrednost ugovora je oko 300 miliona dolara, objavila je Netokracija.

Kompletiranje akvizicije planirano je u prvoj polovini ove godine, do kada će sva neophodna sredstva biti prikupljena, te završena due diligence provjera, odobrenje akcionara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a kupoprodajna cijena koja će biti isplaćena akcionarima MeridianBet Group-a iznosiće približno 65,3 miliona akcija GMGI-a, na osnovu dogovorene cijene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini. Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet Group preći će u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix.

Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor obije kompanije.

“Očekuje se da će ukupan prihod obije kompanije u fiskalnoj 2022. godini biti veći od 100 miliona dolara, dodaje se u saopštenju.

CEO MeridianBet Group Zoran Milošević naveo je da, kao kompanija čije su akcije dospjele na Nasdaq berzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekuje “postavljanje industrijskih standarda kada su u pitanju platforme za igre širom svijeta i ostvarenje targetirane strategiju rasta i proširenje na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD”.

“Naši brendovi, koji su dobro poznati među svjetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači… Radujemo se što ćemo obavijestiti akcionare i zaposlene o našem napretku i raditi na zatvaranju akvizicije i nastavku rada kao kombinovana grupa”, naveo je Milošević.

Netokracija

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *