Zahuktala se trka avio prevoznika na Balkanu

Dodajte komentar

Ovog ljeta Lufthansa uvodi letove za Skopje i povećava broj letova za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb. Wizzair povećava frekvencije prema istoku iz Sarajeva…

Njemački avioprevoznik Lufthansa ovoga će ljeta povećati svoje operacije diljem Balkana na sedam tržišta u regionu uz uvođenje novih i povećanja broja letova na dosadašnjim linijama. Ovog ljeta Lufthansa uvodi letove za Skopje i povećava broj letova za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb.

Konkurencija joj je Air France – KLM grupa, posebno na hrvatskom i slovenskom tržištu, gdje se francusko-nizozemski konglomerat širi i dobro posluje, posebno s transfernim putnicima u Sjedinjenim Državama, Kanadi i zapadnoj Evropi piše Ex-Yu Aviaiton.

Takođe, svoju ulogu na tržištu gradi i Air Serbia-e kroz opcije transfera za regionalna tržišta s novim dugolinijskim uslugama prema SAD i Kini.

A gdje su lowcosteri?

Istovremeno sa najavama Lufthanse, stiže informacija i kako će Wizz Air povećati broj letova između Abu Dhabija i Sarajeva. Letovi će biti svakodnevni od 26. marta avionom Airbus A321 neo s 239 sjedišta.

Šta to pokriva Lufthansa?

Lufthansa je najavila dodatna tri leta nedjeljno između Frankfurta i Sarajevo, što bi značilo kako će ova dva grada od ljetos imati zračnu vezo deset puta tjedno.

Lufthansa je uspjela da loveća broj prevezenih putnika između Njemačke i Srbije, što je trend za koji očekuju da će se nastaviti.

Hrvatska ostaje uporište za Lufthansa Grupu zahvaljujući bliskom partnerstvu s Croatia Airlinesom. Njemački prevoznik planira održavati do 68 nedjeljnih letova u zemlju ovog ljeta, prenosi Manager.ba.

U Ljubljani Lufthansa imaudio od 15% putničkog saobraćaja, a prednjače transferi prema Londonu (Heathrow), Amsterdamu, Berlinu, Helsinkiju, Pragu i Oslu.

Novost je uvođenje skopskog aerodroma u ponudu. Lufthansa za tri mjeseca pokreće letove za Skoplje dva puta dnevno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *