Raspisan tender za izgradnju Ski staze na Štedimu u vrijednosti od 2,5 miliona eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Sjever Crne Gore uskoro će dobiti još novo skijalište, a Rožaje će biti jedan od najvažnijih ski centara u našoj državi. Nakon što je Vlada Crne Gore, na inicijativu potpredsjednika Ervina Ibrahimovića obezbijedila budžetom za narednu godinu 7,5 miliona eura za skijalište na Štedimu, danas je Uprava za kapitalne projekte raspisala tender za projektovanje i izgradnju Ski staza u vrijednosti od 2,5 miliona, saopšteno je iz Bošnjake stranke.

Na taj način, biće projektovano i izgrađeno devet kilometara staza po svim standardima i propisima za ovu vrstu radova.

– Vjerujem da će realizacija kompletnog projekta izgradnje ovog ski centra generisati ozbiljnija strana ulaganja, nova, održiva radna mjesta i, u krajnjem, stvoriti uslove za o(p)stanak Rožajaca u Rožajama. Naša ideja i misija je da nizom ovakvih i sličnih projekata, uz dobru dinamiku njihove realizacije kao jedan od ključnih faktora, zaustavimo demografsko pražnjenje i starenje nerazvijenih područja, posebno opština na sjeveru Crne Gore, napisao je Ibrahimović na svom Tviter profilu.

Ovo je pokazatelj da je učešće Bošnjačkae stranke u procesima odlučivanja od kapitalnog značaja za razvoj sjevera i valorizaciju potencijala Rožaja, Bijelog Polja, Plava, Gusinja, Petnjice, Berana, Pljevalja i svih drugih gradova Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *