Joković: Nikad manji broj nezaposlenih

Dodajte komentar

Nijesmo pogriješili kada smo ušli u manjinsku vladu početkom ove godine jer smo postigli dobre rezultate u oblasti ekonomije, poručio je popredsjednik Vlade Vladimir Joković. On je podsjetio na niz ekonomskih podataka uporedivši ih sa podacima iz prošle godine, poručivši da svi ti pokazatelji opravdavaju ulazak SNP-a u pomenutu vladu.

-Crna Gora nije imala nikada više zaposlenih radnika nego što ih ima ove godine, a to je 225 hiljada. Istovremeno imamo najmanje nezaposlenih, to jest 39 hiljada kazao je Joković i dodao da je dosta učinjeno na povećanju izvoza.

On je istakao da izvoz, od kako je Crna Gora nezavisna država, nikada nije bio veći, a znatno su veće i zarade.

-Prošle godine u oktobru smo imali prosječnu zaradu 530, a ove godine je prosječna zarada 730 eura kazao j e Joković i pod vukao da znatno bolje rade i državne kompanije.

Kao primjer naveo je Luku Bar, za koju je rekao da je tokom prošle godine ostvarila prihod od 400 hiljada, a ove godine 5,1 milion eura.

Naročito je bitna, kako je naveo, borba protiv korupcije i sive ekonomije, koja je posebno vidna na uvećanju prihoda od akciza na duvan.

-U poređenju sa proš lom godinom, u ovoj godini je prihod od akciza na duvan porastao 76 procenata kazao jeJoković.

Kao posebanuspjehJoković navodi da je Vlada, koja je u tehničkom mandatu i kojoj je izglasano nepovjerenje, radila ne čineći nikakav pritisak na građane.

-Nikoga nismo ucjenjivali, ni progonili i vjerujem da je to naš veliki usp jeh, kazao je Joković podvukavši da se uvijek može bolje i uspješnije, ali da je sadašnja vlada za veoma kratak period mnogo toga uradila.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *