Kako odabrati najbolji novogodišnji poklon? Pametni telefon je uvijek dobra ideja: Pet funkcija na koje treba obratiti pažnju

Dodajte komentar

Da li razmišljate o kupovini nogodišnjeg poklona za sebe ili dragu osobu? Često smo u nedoumici šta da izaberemo kako bi bilo korisno i funkcionalno, a istovremeno i da ima razumnu cijenu. Samsung donosi fenomenalno rješenje koje se pojavljuje u vidu vrhunske A serije.

Ne postoji osoba koja se neće obradovati ukoliko ispod jelke otpakuje pametni telefon, a šta sve morate razmotriti prije odabira istog pogledajte u nastavku.

Brzina i kapacitet

Pametni telefon je naš vjerni saputnik tokom cijelog dana i zbog toga je veoma važno da u svakodnevnom korištenju ne nailazimo na poteškoće u brzini otvaranja aplikacija, kako bi svaka aktivnost protekla glatko i lako. Današnji uređaji srednjeg ranga ne bi smjeli žrtvovati brzinu za cijenu. Minimum RAM memorije koji to omogućava je 3 GB, ali za ugodan multitasking neophodno je barem 4 GB.

Istovremeno, bitno je obratiti pažnju na prostor za memoriju podataka na telefonu jer niko ne voli vidjeti da mu je telefon “pun”, posebno ako je na putovanju i snima fotografije za pamćenje ili skida neophodne fajlove prije sastanka s klijentom. Zbog toga je izuzetno važna opcija proširenja memorije sa microSD karticom.

Samsung je u ovom segmentu predstavio modele Galaxy A serije A33 i A53 5G koji se mogu pohvaliti sa 6 i 8 GB RAM-a, memorijom od 128 i 256 GB i microSD karticom do 1TB.

Ekran

Veliki ekran nudi bolju preglednost, lakše praćenje sitnijih detalja, kao i ugodnije pregledanje svih vrsta sadržaja. Međutim, važno je i svjetlo ekrana koje je ugodno za naše oči i jasno prikazuje sadržaje i kada smo u tami i na sunčevom svjetlu.

I u ovom slučaju posljednji predstavljeni modeli Samsung Galaxy A serije pokazuju sjajne rezultate pa tako Galaxy A53 5G sa svojim 6,4-inčnim Super AMOLED displejem i brzinom osvježavanja od 120Hz nudi sveobuhvatno iskustvo i vjerne detalje prikaza.

Kamera

Svi želimo fotografije i videe za pamćenje, ali i efektivno obavljanje posla svojim telefonom i uspješne videopozive.

Galaxy A53 i A33 5G imaju kamere najnovije generacije sa brojnim funkcijama. Posebno se ističe sistem četvorostruke kamere modela Galaxy A53 5G sa 64 MP OIS kamerom i VDIS tehnologiju za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok prednja kamera visoke rezolucije sa čak 32 MP omogućava odlične selfije i čiste videopozive na klik.

Sigurnost

Bez obzira na to koji pametni telefon izaberete, neka sigurnost vaših podataka bude na prvom mjestu. Zaštita podataka i informacija koju nude platforme poput Samsung Knox prilikom čuvanja privatnih fotografija, bilješki i aplikacija, korisnicima daje šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju.

Biometrijska autentifikacija je još jedan važan sigurnosni segment koji trebate razmotriti jer skeneri otiska prsta omogućavaju da samo vi možete otključati svoj uređaj. Na ovaj način ne morate žrtvovati udobnost i produktivnost za sigurnost. Štaviše, ne morate povećavati svoj budžet da biste zaštitili svoje podatke.

Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G imaju i novi Samsung Wallet, pogodan i zaštićen prostor za sigurno čuvanje svega, od boarding karata do kreditnih kartica.

Baterija i brzina punjenja

Korištenje telefona može trajati duže uz adekvatnu, veliku i optimizovanu bateriju, a opcija brzog punjenja zaista olakšava svakodnevni rad i zabavu.

Novi telefoni Samsung Galaxy A serije su opremljeni baterijom od 5000mAh koja traje dva dana i ima opciju superbrzog punjenja od 25W.

Gledaj YouTube bez prekida

Uz kupovinu nekog od uređaja Samsung Galaxy A33 ili A53 5G do 1.3.2023. godine, iskoristi dva mjeseca besplatnog YouTube Premium paketa na svom novom uređaju i uživaj u iskustvu gledanja bez reklama, offline i bez videa u pozadini. Više informacija o promociji na linku.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *