“Kolašin 1600” od danas bogatiji za još jedan sertifikovani standard

Dodajte komentar

Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da je ski centar Skijališta Crne Gore – Kolašin 1600 od danas bogatiji za još jedan sertifikovani standard – Halal friendly sertifikat – čime je obogatio svoju i cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore i otvorio vrata za izuzetno brojno, rastuće i po kupovnoj moći veoma potentno emitivno turističko tržište teško blizu 300 milijardi dolara, poručio je potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu  i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na uručivanju “Halal friendly” sertifikata restoranu Troglava.

Restoran, kako se navodi, posluje u sklopu ski centra Skijališta Crne Gore “Kolašin 1600”.

Iz resora ističu da je sertifikat dodijeljen od strane Agencije za sertificiranje halal kvalitete IZ u Bosni i Hercegovini koja u Crnoj Gori obavlja te poslove na osnovu Ugovora sa Islamskom zajednicom u Crboj Gori.

“Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da je ski centar Skijališta Crne Gore – Kolašin 1600 od danas bogatiji za još jedan sertifikovani standard – Halal friendly sertifikat – čime je obogatio svoju i cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore i otvorio vrata za izuzetno brojno, rastuće i po kupovnoj moći veoma potentno emitivno turističko tržište teško blizu 300 milijardi dolara”, kazao je Ibrahimović tom prilikom.

Iz Ministarstva navode da udio putnika u globalnim putovanjima kojima je ovaj standard važan je veoma visok i bilježi snažan rast, posebno u zemljama regiona, zbog čega su sve značajnije turističke destinacije prepoznale njegovu važnost i poodmakle u procesu sertifikacije svoje turističke ponude.

Veoma je važno, kako se ističe, da i turistička privreda u Crnoj Gori prepozna značaj Halal sertifikata i svoje poslovanje prilagodi tim veoma zahtjevnim standardima.

“Raduje me da je ski centar “Kolašin 1600″ prepoznao prednosti koje ovaj standard nudi i vjerujem da će vrlo brzo osjetiti i direktne poslovne efekte, posebno ako uzmemo u obzir strukturu gostiju u ovom skijaskom centru”, izjavio je mr Ervin Ibrahimović na svečanosti povodom uručenja sertifikata, kojoj je prisustvovao i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, dr Damir Alihodžić, direktor agencije za sertificriranje halal kvaliteta, predstavnik Skijališta Crne Gore, Dženis Nurković i rukovodilac ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica. 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *