Veliko interesovanje za Program stručnog osposobljavanja, drugi krug prijave do sjutra u 15 časova

Dodajte komentar

Za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, koji se realizuje jedanaestu godinu zaredom, ukupan broj oglašenih mjesta za stručno osposobljavanje od strane poslodavaca je 16.569, od čega u privatnom sektoru 12.124, a u javnom sektoru 4.445 mjesta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, visokoškolci koji nemaju radnog iskustva i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje imali su mogućnost da se prijave za učešće u Programu u periodu od 11. novembra do 10. decembra 2022. godine.

“Nakon elektronski sprovedenog povezivanja poslodavaca i korisnika, na osnovu prosječne ocjene potencijalnih korisnika i izabranih preferenci, ukupno 2.703 lica je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca, dok 163 lica nije dobilo poslodavca. Takođe, obavještavamo potencijalne korisnike koji u prvog krugu nisu dobili poslodavca da danas počinje drugi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem”, navode iz ovog vladinog resora.

Potcrtavaju da pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljeni – njih 163 – koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, a sada imaju priliku da zaberu neko od preostalih 13.866 slobodnih radnih mjesta. Prijave traju do sjutra u 15 časova.

Tabelu povezanih poslodavaca i korisnika možete pogledati na OVOM LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *