Potpisan Memorandum o saradnji Univerziteta Crne Gore i Eko-fonda

Dodajte komentar

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine (Eko-fond)  Draško Boljević potpisali su danas Memorandum o saradnji Univerziteta i Eko-fonda, definisan na principima uspostavljanja naučne saradnje u oblastima: zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Božović je pozdravio potpisivanje sporazuma kroz koji će, između ostalog, eksperti sa Univerziteta Crne Gore koji pokrivaju razne naučne oblasti pružati savjete i podršku u pripremi ključnih strateško-planskih dokumenata.

„Ekspertima sa Univerziteta, naročito sada kada su jasno definisane oblasti saradnje, biće omogućeno još lakše da pronađu svoje mjesto u pozivima Eko-fonda, kao i da učestvuju u pripremi studija, izvještaja i programa u razvoju i realizaciji projekata”, kazao je Božović.

Direktor Boljević je istakao značaj potpisivanja ovog dokumenta koji će dati veliki doprinos u cilju realizacije naučnih istraživanja  i niza drugih aktivnosti koje će Eko-fond sprovoditi i finansirati kroz dalje zajedničke projekte.

Sporazum je nastao kao ishod prezentacije Eko-fonda u Rektoratu Univerziteta na kojoj je zaključeno da se sinergijom Univerziteta Crne Gore i Fonda za zaštitu životne sredine može odgovoriti brojnim izazovima koji pogađaju Crnu Goru, a usko su vezani za oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *