Zaposleni UNIQA osiguranja posadili više od 1700 stabala

Dodajte komentar

Zaposleni UNIQA osiguranja u SEE regionu koji čini Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bugarska u prvoj zajedničkoj inicijativi za očuvanje sredine u kojoj žive i rade posadili su po jedno drvo za svakog od 1700 zaposlenih u regionu i 2500 dodatnih sadnica za sve ljude u lokalnoj zajednici.

Uspješnim akcijama koje su njihove kolege već sprovele u drugim zemljama SEE5 regiona pridružili su se zaposleni UNIQA Crna Gora posadivši više od 100 stabala na Ćemovskom polju, u okviru naselja Zelenika u Podgorici, u saradnji sa Zelenilom d.o.o. Ćemovsko polje je u julu prošle godine bilo zahvaćeno velikim požarom, kada je uništen veliki dio šume i niskog rastinja, koji se prostire od Zelenike do ulaza u Podgoricu iz pravca Golubovaca.

Društveno odgovorna inicijativa pošumljavanja inspirisana je zajedničkim vrijednostima i kulturom koju dijele svi zaposleni i slijedi strategiju „UNIQA 3.0 – Posadimo sjeme za budućnost“ s fokusom na ulaganje u zajednicu, održivi razvoj i promociju zaštite životne sredine. Ujedno simbolizuje uspješnu budućnost, rast i dugoročno ulaganje u SEE region koji čini treću najveću grupu kompanija u okviru UNIQA International-a.

UNIQA ima 200-godišnje iskustvo u osiguranju. Posluje na 18 tržišta i pruža usluge za više od 16 miliona klijenata. U skladu sa svojim krovnim sloganom „Živimo bolje zajedno“ i strategijom poslovanja, UNIQA će inicirati različite društveno odgovorne aktivnosti za očuvanje životne sredine i poboljšanje uslova života u zajednicama u kojima posluje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *