Minus Plantaža tri i po miliona eura

Dodajte komentar

Državna kompanija “Plantaže” završila je treći kvartal sa minusom od tri i po miliona eura, što je sedam puta veći minus nego u istom periodu prošle godine.

Poslovni prihodi Plantaža su za devet mjeseci iznosili 16,3 miliona, što je milion i po više nego lani, dok su troškovi poslovanja bili 12,9 miliona, što je 3,1 milion više nego za devet mjeseci lani, pokazuje izvještaj o poslovanju objavljen na Montenegroberzi.

Troškovi zaradu su bili skoro kao prošle godine i iznosili su 7,63 miliona eura, s tim što je ove godine za neto plate otišlo 5,91 milion,1,3 miliona više nego lani.

Razlog su izmjene zakona koje su dovele do povećanja neto zarada zaposlenih na račun, prije svega, doprinosa za zdravstvo.

Sa 3,5 miliona eura minusa za devet mjeseci, ukupan gubitak Plantaža je na kraju septembra iznosio 31,9 miliona eura.

Stalna imovina Plantaža je iznosi 407 miliona eura, od čega se na zemljište odnosi 367 miliona eura.

Kratkoročna potraživanja iznose 4,7 miliona, od čega su potraživanja od kupaca 2,7 miliona.

Aktiva i pasiva društva iznose 463,6 miliona, a kapital 383 miliona. Kratkoročna rezervisanja i obaveze iznose 31,5 miliona.

U Plantažama je nedavno promijenjen izvršni direktor. Zoran Miladinović je razriješen na lični zahtjev, a na njegovo mjesto je postavljen Igor Čađenović. Obojica su imenovani kao vršioci dužnosti.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *