Sastanak Abazovića sa upravom bolnice “Meljine” i rukovodstvom Herceg Novog: Tri modela za rješenje problema

Dodajte komentar

Nadležni državni organi treba da učine sve da se što prije nađe rješenje i omogući normalno funkcionisanje Bolnice Meljine, rečeno je tokom sastanka predsjednik Vlade u tehničkom mandatu dr Dritan Abazović sa rukovodstvom bolnice “Meljine”, predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i predsjednikom SO Ivanom Otovićem.

Na sastanku je takođe izražena zabrinutost zbog finansijske situacije u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova.

“Upoznati smo sa problemima. Imamo razumijevanje za proteste i nezadovoljstvo građana. Iako su nam manevarske mogućnosti ograničene zbog toga što je ova zdravstvena pod privremenom mjerom Tužilaštva, Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za ovaj problem”, kazao je Abazović tokom današnje konferencije za novinare.

Uprkos složenosti problema, kako je istakao premijer Abazović, sastanak je bio vrlo konstruktivan i predloženo je više potencijalnih kratkoročnih i dugoročnih rješenja.

“Imamo tri modela za rješenje ovog problema. Nadamo se da ćemo imati podršku i Tužilaštva i Suda. Prva mjera će biti na sjednici Vlade ove sedmice. Problem isplate zaostalih zarada smo voljni da riješimo. Država ima i volju i sredstva i važno je da to uradimo po zakonu”, kazao je Abazović.

Na sastanku je zajednički zaključeno da postoji dobra volja obje strane da se ova situacija riješi u korist građana i zaposlenih.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *