HELLENIC PETROLEUM postaje HELLENiQ ENERGY

Dodajte komentar

HELLENiQ ENERGY predstavio svoj novi identitet i viziju brenda

HELLENIC PETROLEUM Grupa, jedna od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi, predstavila je svoj nov naziv – HELLENiQ ENERGY, kao dio cjelokupnog rebrendiranja svog poslovanja. Na taj način odaje se počast decenijama dugoj istoriji kompanije i ambiciji da postane vodeća kompanija u novoj eri pametne energije.

U okviru HELLENiQ ENERGY porodice, zaposlenima u kompaniji Jugopetrol AD je 2. decembra predstavljen novi korporativni identitet HELLENIC PETROLEUM Grupe.

Promjenom korporativnog identiteta kompanije HELLENiQ ENERGY obilježen je kraj prve faze ambicioznog strateškog plana grupe pod nazivom „Vizija 2025“. Kompanija će se usredsređivati na snažni održivi razvoj, brzi rast obnovljivih izvora i zelene energije, širenje na nova tržišta i povećanje asortimana proizvoda. U središtu ove tranzicije je implementacija značajnih projekata transformacije i digitalizacija i modernizacija rafinerija.

Cilj HELLENiQ ENERGY je da značajno smanji svoj ekološki otisak i da savlada izazove koje nose klimatske promjene.

Nov naziv prati obećanje kompanije da će se posvetiti inteligentnim energetskim rješenjima, uz ponosno čuvanje svog naslijeđa. Promjenom korporativnog identiteta, kompanija pokazuje svoju posvećenost razvoju koji prevazilazi okvire poslovanja koje se vezuje za naftne derivate, težeći transformaciji u integrisanu energetsku kompaniju.

Grupa je takođe predstavila svoj novi logo, čiji pažljivo dizajnirani detalji odslikavaju dio identiteta kompanije HELLENiQ ENERGY. Logo je i dalje čvsrto povezan sa istorijom kompanije, međutim, prepoznatljive pruge su pokrenute i danas čine talas energije, koji simbolizuje tranziciju i čini je vidljivom, dok zvijezda vodilja predstavlja iskru inteligencije i vodeći element. Izmjena ovih detalja ima za cilj da ilustruje ono čemu HELLENiQ ENERGY teži: energetskoj tranziciji i napretku.

Andreas Shiamishis, izvršni direktor HELLENiQ ENERGY

Tom prilikom, g-din Andreas Shiamishis, izvršni direktor kompanije HELLENiQ ENERGY, je s ponosom predstavio novi korporativni identitet: „Planiramo i radimo na budućnosti koja je čistija i održivija za sve. HELLENiQ ENERGY će nastojati da i u budućnosti slijedi put izvrsnosti i da bude uzor svuda gde posluje, pokrećući razvoj, istovremeno doprinoseći zelenom rastu kao i energetskoj tranziciji. U isto vrijeme, međutim, jednako je važno prilagoditi tradicionalne aktivnosti kompanije novom okruženju i nastaviti davati ključni doprinos nesmetanom snabdijevanju, posebno u izazovnim vremenima u kojima sada živimo.”

Jugopetrol AD ove godine slavi 75 godina postojanja u Crnoj Gori, od kojih poslednjih 20 godina je član kompanije HELLENiQ ENERGY, čija maloprodajna mreža posluje pod afirmisanim vodećim brendom „EKO“.

Andreas Shiamishis, izvršni direktor HELLENiQ ENERGY i Vasilis Panagopoulos, izvršni direktor Jugopetrol AD

Izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopoulos, je s ponosom istakao da se 75 godina postojanja kompanije Jugopetrol AD vremenski podudara sa velikom tranzicijom na nivou Grupe, čime je postavljen jasan cilj i posvećenost održivijoj budućnosti. Tom prilikom je svima poželio dobrodošlicu i istakao:

“Danas je poseban trenutak. Naša kompanija je prošla kroz različite faze rasta i razvoja, uvijek poštujući osnovne principe poslovanja. Kvalitet proizvoda i usluga je na prvom mjestu, usklađen sa najnovijim tehnološkim, bezbjednosnim i ekološkim standardima. Stavljanje održivosti na prvo mjesto, ne samo da će dodatno ojačati našu poziciju lidera u državi, već će postaviti standarde u zemlji i šire.“

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *