Đurišić: Premijer podlegao uticajima, To Montenegro napravio gubitak od milion i po eura

Dodajte komentar

Nekadašnji prvi čovjek ugašene nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines Zoran Đurišić, podnio je ostavku na funkciju eksperta-konsultanta za vazdušni saobraćaj premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Kako je naveo u otvorenom pismu, odluku je donio jer premijer nije prihvatao njegove prijedloge o budućem radu nacionalnog avio prevoznika ToMontenegro i o imenovanju stručnih osoba na ključnim pozicijama.

“I nakon pet mjeseci ogromnih napora, pri čemu sam uložio svo svoje višedecenijsko iskustvo iz oblasti civilne avijacije, pokušavajući da utičem na stvaranje stabilne i zdrave avio kompanije, koju je moguće uspostaviti samo sa profesionalnim Odborom direktora i profesionalnim izvršnim direktorom, 43. Vlada kao i nekoliko prethodnih totalno urušava jedan od najvažnijih projekata koji je svojevrsan podupirač crnogorske ekonomije”, naveo je Đurišić u pismu javnosti povodom svoje ostavke”, naveo je u Đurišić.

Precizira i kako je od četiri profesionalca koja je predložio premijeru za Odbor direktora, izabrao samo jednoga, dok je drugi član koji dolazi iz vazduhoplovstva bio Abazovićev izbor.

“Na žalost, iz nekih razloga koji nemaju veze sa profesijom i strukom, premijer je podlegao određenim uticajima. Moja pozicija je potpuno marginalizovana a sve moje sugestije i predlozi anulirani. U kompaniji, na značajnim pozicijama, još uvijek sjede djelovi garniture koja je pod velom tajne kupila avione. Kompanija obavlja saobraćaj sa samo jednim avionom, što je manje nego 1999. godine. A u posljednjih godinu i po, sa svega jednim i po avionom napravljen je gubitak od preko deset miliona eura. Pod ovakvim okolnostima, moj vazduhoplovni kredibilitet i dostojanstvo mogu biti urušeni, te stoga gospodin Abazović i ja od danas prekidamo saradnju koju smo imali, a u kojoj nijesam uspio da realizujem ni jedan razuman predlog”, zaključuje Đurišić.

Izvor: RTCG/CdM

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *