Planiraju izgradnju zaustavne brane na Morači  

Dodajte komentar

Obezbjeđenje dovoljno vode za narednu ljetnu sezonu na Crnogorskom primorju bila je tema razgovora zvaničnika Regionalnog vodovoda sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković-Đurović.

Na jučerašnjem sastanku predstavljene su mjere i radnje koje ta kompanija planira preduzeti dabi spriječila dalji trend pada izdašnosti izvorišta Bolje sestre.

Riječ je o postavljanju zaustavne brane na rijeci Morači, koja bi prema mišljenju hidrogeološke struke mogla ne samo da smanji trend pada, već i da značajno poboljša izdašnost izvorišta. Takođe, predstavljeni su i planovi o izgradnji privremenog postrojenja na izvorištu Bolje sestre za prečišćavanje dodatnih količina vode, koje bi se zahvatale iz neposrednog okruženja izvorišta, kako bi se prevazišao potencijalni rizik od nedostatka vode za snabdijevanje Crnogorskog primorja tokom ljetnje sezone kaže se u saopštenju Regionalnog vodovoda nakon posjete ministarke Novaković-Đurović.

Na sastanku je bilo riječi o zastoju u naplati posebne naknade od izgradnje i legalizacije objekata i o oslobađanju hotela sa četiri i pet zvjezdica od plaćanja posebne naknade. Po tom osnovu, kako je navedeno, Regionalni vodovod izgubio je prihod od blizu pet miliona eura. Jedna od tema bila je i opterećenost Regionalnog vodovoda godišnjim ratama kredita (oko 4,8 miliona eura).

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *