Od maja nova interkontinentalna linija: Air Serbia uvodi direktan let za Čikago

Dodajte komentar

Srpska državna avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od 17. maja početi da leti u Čikago i dodala da su karte već u prodaji i to po cijeni od 640 eura za povratni let.

Air Serbia će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O'Her – ORD) 17. maja i tako nastaviti da širi poslovanje na tržištu SAD. Poslije Njujorka, biće to druga destinacija u SAD.

Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta nedjeljno, srijedom i subotom, dok će od 12. juna avioni između Beograda i Čikaga letjeti tri puta nedjeljno i to ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima “erbas A330” iz dugolinijske flote Air Serbie.

Regionalni direktor te kompanije za Sjevernu i Južnu Ameriku Džordž Petković rekao je da se avio-kompanija letom JU 506/507, nakon više od tri decenije, ponovo vraća u Čikago.

“To je izuzetno važan grad i sigurni smo da će direktni letovi između Beograda i Čikaga biti veoma značajni ne samo za srpsku dijasporu, već i za cio region šireg Balkana. Uvođenjem letova između ta dva grada, region će se bolje povezati sa Čikagom, a putnici dobiti mogućnost većeg izbora. Očekujemo veliko interesovanje za direktne letove između Beograda i Čikaga. Uz dobre konekcije koje Air Serbia nudi, to može biti zanimljiva destinacija i za one koji planiraju da nastave putovanje do drugih tačaka”, rekao je Petković.

Ponovnim pokretanjem letova na toj ruti, Air Serbia će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb.

S druge strane, zahvaljujući saradnji sa kompanijama JetBlue i American Airlines, Air Serbia će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama Sjeverne Amerike.

Čikaški međunarodni aerodrom O'Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svjetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge koristilo je više od 90 miliona putnika, kojima je na raspolaganju bilo 236 destinacija.

Iz Air Serbie podsjećaju da je Čikago, sa skoro 2,8 miliona stanovnika, najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najveći grad u SAD, nakon Njujorka i Los Anđelesa. Smješten je na obali jezera Mičigen i istovremeno pripada i Srednjem Zapadu SAD i oblasti Velikih jezera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *