Izabrani su finalisti projekta NLB Grupe #OkvirPomoći

Dodajte komentar

Ako je suditi po entuzijazmu, idejama i inovacijama kompanija koje su ove godine učestvovale u projektu #OkvirPomoći NLB Grupe, nema bojazni za našu održivu budućnost. U projektu je učestvovalo čak 300 kompanija sa šest tržišta, sa kojima vodeća bankarska grupa u Jugoistočnoj Evropi traži održiva rešenja za izazove budućnosti. Žiri je izabrao 10 finalista sa svakog tržišta, koji se, između ostalog, nadmeću za sponzorske, finansijske resurse sa kojima će moći da sprovedu svoje ideje.

U svojoj trećoj tranši projekta #OkvirPomoći, NLB Grupa je ponudila priliku entuzijastima koji svojim aktivnostima i rješenjima doprinose ostvarenju najmanje jednog od sedamnaest ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i prate smjernice Okvira za održivi razvoj NLB Grupe. U prijavama, kompanije su imale zadatak da predstave svoje poslovanje, projekte ili predloge za transformaciju ka održivom poslovanju, kao i da definišu kojom komponentom održivosti se prijavljeni projekti bave, da li pitanjima zaštite životne sredine, društvene odgovornosti ili korporativnog upravljanja (ESG).

Među 300 kompanija koje su podnijele prijavu, na svih šest tržišta na kojima NLB Grupa posluje, ili u Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i na Kosovu, najveći broj kompanija (čak 150) predstavio je projekte sa ekološkom komponentom, nešto manje kompanija (119) projekate sa društvenom komponentom, dok su se preostale kompanije bavile aspektom upravljanja.

Crnogorskim kompanijama i preduzećima ne manjka održivih ideja

U Crnoj Gori, 56 kompanija prijavilo je svoje održive biznis ideje, dok je najveći broj prijava od strane preduzetnika i kompanija, njih 82, pristigao iz Slovenije.