Nova epizoda Bankar podcasta: Gošća izvršna direktorica kompanije “BI communication” Ljiljana Burzan Nikolić

Dodajte komentar

Gošća prve epizode Bankar pokcasta u jesenjoj sezoni, koja će premijerno biti emitovana u 12 časova na našem Youtube kanalu, biće Ljiljana Burzan Nikolić, izvršna direktorica kompanije “BI communication”.

U razgovoru koji je sa gospođom Burzan Nikolić vodio novinar Bojan Vučinić dotakli smo se brojnih tema. Jedna od njih je žensko preduzetništvo.

Žensko preduzetništvo u Crnoj Gori ima budućnost, kazala je Burzan Nikolić u razgovoru za Bankar podcast.

“Bitno je da se stvari mijenjaju i bitno je da se broj ženskih preduzeća povećava. Vjerujem da će tih biznisa u narednom periodu biti još više”, kazala je ona.

Statistika pokazuje da žene čine 60% svih nezaposlenih u Crnoj Gori, da je samo četvrtina preduzeća u vlasništvu žena, te da je preduzetnica tek 32%

“Tradicionalna uloga žene u Crnogorskom društvu je da bude majka i da odgaja porodicu, a ne da vodi biznis. Dok god je to većinsko razmišljanje žene se teško odlučuju da prekrše to, nazovi, pravilo. Mi moramo kao društvo da se otvorimo prema onima koji se sporije razvijajau i da mijenjaju taj stav ili mišljenje jer ne vidim zašto žena ne bi bila sposobna da kao miuškarac vodi biznis”, kazala je Burzan Nikolić.

Ona kaže i da trenutna ekonomska situacija otežava pokretanje sopstvenog biznisa.

Pored projekta “100 najvećih u Crnoj Gori” koji se realizuje u proteklih pet godina, a koji ima za cilj da doprinese razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime, trenutno se realizuje projekat “Top women buisness Montenegro”. Cilj projekta je osnaživanje ženskog biznisa.

“Snaga žesnskog biznisa je slogan projekta. Želimo da osnažimo žensku poslovnu zajednicu i da pokažemo koja su to preduzeća u vlasništvu žena koja ostvaruju sjajne rezultate i da ih nagradimo. Da razgovaramo o uslovima za razvoj ženskih biznisa ali i o fondovima za finansiranje ženskih biznisa”, kazala je Burzan Nikolić.

Projekat će biti završen 30. novembra kada će biti uručena priznanja za najbolje.

https://youtu.be/BgImqnW0vY8

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *