Barska plovidba zainteresovana za “Dubrovnik”

Dodajte komentar

Kompanija Jadrolinija iz Rijeke prodaje svoj feribot “Dubrovnik” kojim je nekoliko posljednjih godina tokom ljetnjih mjeseci, održavana i trajektna linija Bar-Bari-Bar, a među onima koji su zainteresovani za eventualnu kupovinu tog broda je i brodarska kompanija Barska plovidba, u većinskom državnom vlasništvu.

Barska plovidba od prodaje svog trajekta “Sveti Stefan II” u staro željezo u maju 2017. nema adekvatan brod kojim bi održavala redovnu pomorsku liniju između Crne Gore i Italije. Stoga je u posljednjih nekoliko godina sarađivala sa najvećim hrvatskim putničkim brodarom kompanijom Jadrolinija.

Iz barske kompanije,”Vijestima su kazali da im je za investiciju nabavku feribota potrebna pomoć države jer nemaju svoj novac, a banke neće da joj odobre kredit zbog kreditne zaduženosti kod kineske Eksim banke za kupovinu dva broda “Bar i “Budva.

Dubrovnik se potencijalnim kupcima nudi po početnoj cijeni od 2,85 miliona eura. Prvi rok za prikupljanje zatvorenih pronuda za kupovinu tog broda koji je istekao krajem oktobra nije rezultirao nalaskom kupca, pa je Jadrolinija produžila rok za prodaju do marta naredne godine.

“Upoznati smo sa odlukom kompanije Jadrolinija da proda trajekt ‘Dubrovnik’. Sve brodove koji se nude na tržištu, a koji ispunjavaju određene kriterijume, uzimamo u razmatranje. S obzirom na to da se radi o starom brodu, provjeravamo da li ‘Dubrovnik’ dugoročno može da ispuni standarde plovidbe, jer to bi mogao da bude jedan od razloga zbog kojeg ga i Jadrolinija prodaje”, rekli su “Vijestima” u menadžmentu Barske plovidbe na pitanje da li eventualno razmišljaju o kupovini tog broda koji je u nekoliko proteklih godina u ljetnoj ezoni saobraćao na liniji između Crne Gore i Italije.