Meta danas kreće sa otkazima

Dodajte komentar

Po svemu sudeći, tehnološka kompanija Meta, čiji je čelnik Mark Zakerberg, danas kreće s najavljenim otpuštanjem radnika.

Zakerberg je to prethodno rekao stotinama rukovodilaca u kompaniji, uz napomenu da “u Meti postoji gomila ljudi koja ne bi trebalo da bude tu”.

Kako navodi njujorški list WSJ, očekuje se da će biti otpušteno više hiljada zaposlenih, što će biti najveće otpuštanje u tehnološkom sektoru ove godine. Podsjećamo, Tviter je najavio otkaze za 50% svoje radne snage, ali će ovo prevazići tu cifru.

WSJ dalje dodaje, pozivajući se na izvore, da je Zakerberg na sastanku izgledao potišteno i da je rekao kako je “odgovoran za pogrešne korake kompanije”. Takođe, naveo je da je njegov preveliki optimizam u pogledu rasta doveo do prevelikog broja zaposlenih, prenosi Rojters.

Menadžer za ljudske resurse Mete, Lori Goler, kazala je da će zaposlenima koji ostanu bez posla biti obezbijeđena plata za najmanje četiri mjeseca u vidu otpremnine. Prema podacima Mete, kompanija je na kraju septembra imala više od 87.000 zaposlenih.

Meta, inače, veoma loše posluje ove godine, a investitori polako gube povjerenje u Zakerberga, ponajviše zbog njegovog fokusa na metaverzum.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *