Imovinu umanjili za 200 miliona eura

Dodajte komentar

Menadžment kompanije “13. jul Plantaže” nastavlja sa nezakonitim djelovanjem, saopštio je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj na zvaničnoj fejsbuk stranici.

“U prilogu možete pročitati nalaz u kojem se vidi kako su vršili procjenu imovine, kako se procjenitelj ograđuje od procjene, navodeći da su procjenu uradili na osnovu “rekla-kazala menadžmenta. Takođe, procjenu je radila firma koja nema reference za procjenu vrijednosti zemljišta i nepokretnosti. Opština Tuzi je angažovala najbolje stručnjake koje ima Crna Gora, izvršila je detaljnu analizu u okviru koje se na terenu utvrdila procjena imovine na teritoriji opštine Tuzi. Izvještaj procjene je zvanično poslat i upravi kompanije, koji mogu iskoristiti i sa njim upoznati vlasnike akcija, kako bi kroz redovnu proceduru ispravili procjenu koja je paušalna i od koje se i onaj koji je tad odradio, opet ograđuje”, naveo je Đeljošaj.

On je istakao da je na sastancima menadžmentu nekoliko puta ukazivao da ulaze u zonu krivičnog djelovanja jer namjerno i svjesno umanjuju vrijednost državne imovine.

“Takođe, koristeći izvještaj o procjeni, od koje se ograđuje i sam procjenitelj, a imati zvaničan izvještaj koji smo mi poslali i koji se razlikuje u ni manje ni više nego skoro 200 miliona eura, drugo je krivično djelo koje aludira da se vrijednost imovine namjerno umanjuje kako bi se izbjeglo plaćanje poreza. Obaveza menadžmenta je da rukovodi kompanijom, i da istu ne obezvrijedi, a ne da radi suprotno interesima same kompanije i suprotno interesima građana i države”, kazao je Đeljošaj.

On je istakao da će zbog namjernog umanjenja vrijednosti sa svim ovim podacima upoznati SDT.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *