Nova pravila za putovanja s crnogorskih aerodroma

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore od danas sprovode nova pravila o dozvoljenoj zapremini tečnosti koja se nosi u ručnom prtljagu.

Kako se precizira, maksimalna dozvoljena zapremina tečnosti, gelova i aerosola koju svaki putnik može imati u ručnom prtljagu je dva litra. Ta količina mora biti podijeljena na poseban način.

“Sve tečnosti do 100 mililitara, a čija ukupna zapremina ne prelazi jedan litar, treba da budu zajedno spakovane u jednu providnu, plastičnu zip kesu. Sve tečnosti čija je pojedinačna zapremina preko 100 mililitara, a maksimalno do jednog litra moraju da budu u maloprodajnom pakovanju. Napominjemo da unutar ručnog prtljaga nije moguće pakovati jedinstvenu ambalažu zapremine od dva litra, niti dvije od po jedan litar ucijelo već one moraju da budu razdvojene po prethodno navedenom uputstvu”, precizirali su iz uprave ACG.

Oni pojašnjavaju da se pod tečnostima, gelovima i aerosolima podrazumijevaju: voda i druge vrste pića, supe i sirupi, parfemi, gelovi, uključujući i gelove za kosu i tuširanje, paste i paste za zube, maskare, sprejevi, kreme, losioni i ulja, svi artikli koji su u bočicama pod pritiskom, uključujući kreme za brijanje, ostale pjene i dezodoranse, smjesa čvrstih supstanci i tečnosti i slični artikli.

“Postoje izuzeci na koje se ne odnose ograničenja, a to su hrana za bebe i ljekovi koji su neophodni tokom putovanja. Naglašavamo i to da ova pravila važe za direktne odlazne letove iz Podgorice i Tivta. Ukoliko u putu imate presijedanje, preporučujemo da se o uslovima informišete na internet stranicama tih aerodroma”, preporučuju iz ACG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *