Gradnja novog „Galeba” počinje u 2023.

Dodajte komentar

Gradnja novog hotela “Galeb” u Ulcinju sa pet zvjezdica mogla bi da počne naredne godine, njegovo stavljanje u funkciju može se očekivati za najkasnije četiri godine, a iako smo preuzeli obavezu prethodnog vlasnika – kompanije “Rokšped” prema državi da se investira preko 15 miliona eura, u izgradnju novog hotela ta cifra sigurno će biti višestruko premašena.

Ovo je u intervjuu “Vijestima” kazao Radoica Vuković, direktor kompanije “Sunny Palace” iz Kotora, koja je od podgoričke kompanije “Rokšped” kupila atraktivno zemljište iznad poluostrva Suka u Ulcinju i preuzela obavezu gradnje novog “Galeba”.

Vuković je kazao da će hotel poslovati u okviru nekog od poznatih međunarodnih hotelskih lanaca i da po tom pitanju već razgovaraju sa nekoliko njih, da se trenutno privod kraju koncept budućeg hotela i da je cilj da hotel bude jedan od najvećih hotela sa pet zvjezdica na Crnogorskom primorju.

”Svi znamo, na primjer, koliko je Tivat dobio izgradnjom hotela “Chedi” i hotela “Regent”, koliko je napredovao Herceg Novi izgradnjom hotela “One&Only”, a koliko Budva izgradnjom hotela “Splendid”. Ovim projektom želimo da postignemo isti uspjeh sa Ulcinjem”, rekao je Vuković.

Vlada je početkom juna utvrdila predlog ugovora o pristupanju investicionoj obavezi između HTP “Ulcinjska rivijera” i “Sunny Palace” prema kojem će kotorska kompanija “Sunny Palace” investirati najmanje 15,39 miliona eura u razvoj hotela.

Kada možemo očekivati početak radova na izgradnji novog hotela “Galeb” u Ulcinju?