Osiguravajuća društva spremna da otkupe dio državnih zapisa

2 komentara

Osiguravajuća društva koja posluju u Crnoj Gori veoma su prisutna na tržištu kada je riječ o državnim hartijama, a spremna su da u tom dijelu i dalje budu partneri države.

To je danas rečeno tokom sastanka sa ministrom finansija, mr Aleksandrom Damjanovićem, na kome se, između ostalog, govorilo o interesovanju osiguravajućih društava za učešće u namjeravanoj emisiji državnih zapisa, posredstvom kojih država planira da nadomjesti dio nedostajućih budžetskih sredstava.

“U otvorenom i dinamičnom razgovoru, analizirani su uslovi poslovanja i izazovi sa kojima se suočava osiguravajući sektor, uz sagledavanje perspektiva za unaprjeđenje zakonskog i institucionalnog okvira, kao realnom podsticaju za relaksiranije poslovanje i širenje njegovog obima. Takođe su razmijenjena mišljenja o aktuelnim trendovima na tržištu osiguranja i usklađenosti zakonske regulative u ovoj oblasti”, rečeno je iz resornog ministarstva.

Damjanović je zahvalio na interesovanju za nastavak i širenje saradnje, uz ocijenu da u sektoru osiguranja “počiva veliki potencijal na čijem razvijanju treba raditi i u ovim, globalno posmatrano, teškim vremenima”.

“Vlada, u sprezi sa osiguravajućim društvima, radiće na dodatnom unaprjeđenju uslova za poslovanje, jer je i za njih veoma bitna finansijska stabilnost zemlje i predvidivost u ekonomskim politikama, kojoj Vlada u potpunosti teži”, zaključio je Damjanović.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *