Da li vam je potrebno osiguranje?

Dodajte komentar

Ako razmišljate o apliciranju za kredit, vjerovatno ste u nekom trenutku došli do teme zvane osiguranje kredita. U slučaju da je tako, vjerujemo da ćete uz pomoć ovog teksta riješiti nedoumicu koja se tiče toga da li vam je ova vrsta osiguranja neophodna ili ne. Takođe, ako imate motorno vozilo, znate i da je zakonom obavezno posjedovati osiguranje od auto-odgovornosti.

Međutim, šta je sa ostalim osiguranjima, njihovim vrstama i podvrstama? Kada govorimo o ovome, uvijek govorimo o neživotnom i životnom osiguranju. Ako po tom pitanju niste sigurni šta je najbolja opcija, ovo je tekst za vas.

Šta je neživotno osiguranje?

Putno osiguranje poznato je svima koji posjeduju Erste Mastercard kreditnu karticu. Uz ovu platnu karticu dobija se poklon kartica putnog zdravstvenog osiguranja koja vas čini bezbrižnijim dok boravite u inostranstvu. Jednostavno, u slučaju da dođe do povrede ili nekih drugih zdravstvenih problema, makar o stvarima poput troškova liječenja ne morate brinuti

Kada je neživotno osiguranje u pitanju, možete se opredijeliti za putno osiguranje, dobrovoljno zdravstveno osiguranje i osiguranje nekretnine, vozila i plovila.

Tu je i dobrovoljno zdravstveno osiguranje, koje je ništa drugo do privatno zdravstveno osiguranje. Ono vama i članovima vaše porodice, ukoliko odaberete takav paket, omogućava da u određenim privatnim zdravstvenim ustanovama u što kraćem roku dođete do pregleda i drugih medicinskih usluga koje su vam neophodne.

Osim navedenog, možete osigurati nekretnine, vozila i plovila. Na ovaj način vaš stan, kuća i poslovni prostor biće zaštićeni u slučaju požara ili poplave. Sa druge strane, kasko osiguranje će vam omogućiti da dobijete naknadu za materijalnu štetu nastalu na vašem vozilu. Za manje brige ukoliko dođe do nezgode tokom plovidbe, tu je osiguranje plovila.

Da li se isplati imati polisu životnog osiguranja?

Životno osiguranje popularno je u svijetu, a sve više i kod nas. Često se posmatra kao sredstvo koje u isto vrijeme predstavlja štednju i investiciju za budućnost koja omogućava veću bezbrižnost vama i vašoj porodici. Najjednostavnije rečeno, funkcioniše tako što premiju osiguranja uplaćujete odjednom ili na više manjih mjesečnih ili godišnjih iznosa, a po isteku ugovorenog perioda, isplaćuje vam se iznos veći od uloženog.

Životno osiguranje se često posmatra kao sredstvo koje u isto vrijeme predstavlja štednju i investiciju za budućnost.

Jedan od programa životnog osiguranja je S Premium, dostupan svima starosti od 14 do 84  godina koji žele da štede na period od jedne do 7 godina. Ovo je program sa jednokratnim plaćanjem premije koji pruža mogućnost većeg prinosa sredstava (u odnosu na klasičnu štednju – oročenje).

Važno je da znate da, ukoliko se odlučite za S Premium do kraja godine, birate poklon od nas. Dostupne su vam tri opcije:

● 12 mjeseci bez plaćanja naknade za paket: Erste transakcioni račun i Erste info (SMS i Viber);

● 12 mjeseci bez plaćanja naknade za paket: Erste transakcioni račun i servisi elektronskog bankarstva (mBanking i NetBanking);

● 12 mjeseci besplatna polisa Mikro osiguranja (osiguranje života za slučaj smrti koje pruža mogućnost ugovaranja dopunskih rizika – osiguranje za slučaj hirurških intervencija, smrti usljed nezgode i osiguranje lica od posljedica nesrećnog slučaja).

Gdje ugovoriti polisu neživotnog ili životnog osiguranja?

Ako se opredijelite za jednu ili više polisa životnog ili neživotnog osiguranja, čekamo vas u vama najbližoj filijali Erste banke. Nema potrebe da tragate za poslovnicom osiguravajuće kuće, jer je bankoosiguranje to koje vam omogućava da usluge osiguranja pribavite u banci. Na ovaj način štedite vrijeme, naročito ako želite da aplicirate za neki od kredita (najčešće gotovinskih) koje kao uslov navode posjedovanje polise osiguranja.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli u rješavanju nedoumica i da vam je jasnije zašto je u nekim situacijama ugovaranje osiguranja neophodnost, a u drugim sredstvo uz pomoć kojeg ćete sebi i svojim najdražima omogućiti lagodniju budućnost. U slučaju da imate još neke dileme, znate da je Erste uvijek blizu – možete nas posjetiti, pozvati na 19991 ili pisati putem zvaničnog FacebookInstagram ili Linkedin naloga.

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *