INTEGRATOR 2022 – regionalna cyber security konferencija

Dodajte komentar

Konferencija INTEGRATOR  je ponovo dokazala svoju svrsishodnost, aktuelnost i informativni karakter. To je bio skup više od dvadeset IT cyber security eksperata iz Regiona i svijeta, sa četiri različita hibridna panela, prezentujući i diskutujući o najnovijim trendovima i praksama u ovoj oblasti pred punom salom, sa punom zainteresovanošću auditorijuma. Paneli su bili na temu trendova u oblasti informacione bezbjednosti, rješavanja kriznih situacija uzrokovanim sajber napadima, security servisima (MSSP) i EDR, MDR, XDR, SIEM i SOAR rješenjima.

INTEGRATOR  je pružio drugačiji ugao gledanja na trenutnu situaciju u regionu kada su sajber napadi u pitanju, spojio je tri ključna faktora odbrane: državne, akademske i resurse privatne poslovne zajednice.

Poruka konferencije je bila da je jedino na taj način moguće razviti odgovarajući odbrambeni ekosistem, koji ne samo da može da se postavi i ostavi kakav jeste već i da se stalno provjerava, unapređuje i razvija, kao i da kompanije i organizacije koje nemaju sve neophodne IT resurse za adekvatnu odbranu svojih osjetljivih digitalnih podataka od sajber napadača, treba da se obrate za pomoć ekspertima.

Najveće interesovanje publike izazvao je koncept MSSP ili pružanje servisa zaštite podataka cyber security korisnicima, koje Sky Express pruža u regionu, prebacujući odgovornost zaštite podataka sa kompanija i organizacija na sisteme odbrane Sky Express-a.

Učešća su uzeli i partneri Sky Express kompanije VMware, Airlock, Onapsis i Evolution Equity Partners investicioni fond,  kao zlatni pokrovitelji konferencije.

Konferencija INTEGRATOR  je organizovana od strane kompanija Sky Express i Sky Express Montenegro, kao regionalnih lidera u oblasti cyber bezbjednosti u okviru ICT Week-a u  Podgorica, čiji su inicijatori i organizatori bili Grad Podgorica i udruženje crnogorskih ICT kompanija, Cortex. ICT Week se potvrdio kao jedinstven sedmodnevni događaj u regionu i grupacija Sky Express  je sa velikim zadovoljstvom prihvatila da podrži događaj.

Pogledajte prilog sa konferencije:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *