Integrator pružio drugačiji ugao gledanja na krizu sajber bezbjednosti zemalja regiona

Dodajte komentar

Konferencija Integrator je ponovo dokazala svoju svrsishodnost, aktuelnost i informativni karakter, istakli su iz grupacije Sky Express, koja je bila organizator ovog izuzetno interesantnog niza panela o sajber bezbjednosti, koji su juče organizovani u okviru ICT Week-a u Podgorici.

Skup okupio je više od dvadeset IT eksperata sajber bezbjednosti iz regiona i svijeta tokom hibridnih panela sa različite teme. Oni su prezentovali i diskutovali o najnovijim trendovima i praksama u ovoj oblasti pred punom salom i velikom zainteresovanošću auditorijuma.

“Imajući u vidu seriju sajber napada u regionu i relativno loše rezultate u odbrani kritičnih infrastruktura pogođenih država, Integrator je pružio drugačiji ugao gledanja na ovu krizu. Spojio je tri ključna faktora odbrane: državne, akademske i resurse privatne poslovne zajednice. Jer – jedino je tako moguće razviti odgovarajući odbrambeni ekosistem, koji ne samo da može da se postavi i ostavi kakav jeste, već i da se stalno provjerava, unaprjeđuje i razvija. Najveće interesovanje publike izazvao je koncept MSSP ili pružanje servisa zaštite podataka korisnicima sajber bezbjednosti, koje Sky Express pruža širom regiona, prebacujući odgovornost zaštite podataka sa kompanija i organizacija na naše sisteme odbrane”, istakli su iz Sky Expessa.

Među učesnicima Integratora bili su predstavnici renomiranih firmi, ujedno partneri Sky Express-a, i to VMware, Logpoint, Airlock, Onapsis…

Organizatori su posebno istakli i pohvalili koncepciju prvog ICT Week-a, čiji su inicijatori Glavni grad Podgorica i udruženje crnogorskih ICT kompanija ICT Cortex.

“ICT Week se potvrdio kao jedinstven sedmodnevni događaj u regionu i mi iz Sky Express-a smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da podržimo dogadjaj”, zaključuju iz ove regionane grupacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *