Franca uvozi mlijeko iz Poljske

Dodajte komentar

U Crnu Goru je prethodnih dana počeo uvoz mlijeka iz Poljske, saopšteno je Pobjedi iz kompanije Franca marketi. Iz tog trgovačkog lanca poručuju da su se na uvoz iz Poljske odlučili da bi povećali količine mlijeka u svojim prodavnicama i napravili rezerve te namirnice. Iz Domaće trgovine su kazali Pobjedi da i pored svih izazova sa kojima se susreću nastoje da za potrošače obezbijede kontinuitet u snabdijevanju mlijekom, ali i drugim životnim namirnicama.

“Ovih dana je ušlo nekoliko kamiona sa mlijekom iz Poljske. Poljska u ovom trenutku ima viška mlijeka i mislim da će i u narednim danima biti i još više ulazaka iz Poljske kako bismo povećali zalihe mlijeka”, saopštio je Pobjedi izvršni direktor Franca marketa Sead Franca.

Vlada Srbije je 6. septembra donijela odluku o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mlijeka, osim za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, koja će važiti do kraja septembra.

Prema riječima France mlijeka u njihovim prodajnim objektima trenutno ima dovoljno, a potražnja i potrošnja nakon odluke Vlade Srbije nije povećana, već je na uobičajenom nivou.

Snabdjevenost

“Trenutno ima mlijeka u policama marketa, ali stanje bi moglo da bude bolje, jer sad nemamo u asortimanu sve vrste mlijeka koje smo imali ranije. Svi pomalo imaju problem i Dukat i Alpsko mlijeko, Imlek Bosna i svi ostali. Tako da trenutno ima mlijeka u policama marketa , ali moglo bi to da bude bolje. Stanje baš nije alarmantno, ali bi moglo da bude i bolje”, naglasio je Franca.