Djevojčice i žene treba ohrabriti i reći im da je njihov glas važan

Dodajte komentar

Nekad učimo šta i kako treba, a nekad i kako ne treba. Ovo drugo su možda i najvažnije lekcije koje sam naučila i koje pokušavam da prenesem – poručuje Adrijana Husić u intervjuu za #zeneoduticaja

Rukovoditeljka odjeljenja za marketing i komunikacije u Portonovom, Adrijana Husić je svoju bogatu dvadesetogodišnju karijeru započela je u lokalnoj nevladinoj organizaciji gdje je od pozicije volontera napredovala do liderskih pozicija. Korporativno iskustvo počela je da stiče 2009. godine i od samih početaka obavlja pozicije koje objedinjuju PR, odnosno odnose sa javnošću i društveno odgovorno poslovanje.

Dio tima komunikacija u Telenoru postaje 2011, gdje je četiri godine bila jedan od nosilaca eksterne komunikacije, a kao menadžer Telenor fondacije prepoznata stručnjakinja za društveno odgovorno poslovanje. U isto vrijeme obavljala je funkciju potpredsjednce komiteta za društveno odgovorno poslovanje Američke privredne komore u Crnoj Gori.

U intervjuu za #zeneoduticaja kazala je da je od 2015. za Azmont Investments radila kao menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, te kao menadžerka za marketing i komunikacije od 2018, pokrivajući poziciju urednice Portonovi Montenegro Essence Magazina. Trenutno obavlja funkciju rukovoditeljke odjeljenja za marketing i komunikacije.

– Godinu dana od 2020. provela sam na Regionalnom komunikacijskom programu za Zapadni Balkan, gdje sam vodila komunikacije i jačala kapaciteta mladih evropskih ambasadora. Od aprila do oktobra 2021. obavljala sam funkciju menadžerke za društveno odgovorno poslovanje i korporativne komunikacije u kompaniji Tara Resources, gdje i dalje angažovana kao konsultantkinja – kazala je Husić, stručnjakinja za odnose sa javnostima/komunikološkinja.

Naša sagovornica je završila studije Socijalne politike i socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka. Tečno govori engleski jezik, a služi se i turskim jezikom i ima pasivno znanje njemačkog i francuskog jezika. Aktivan je član crnogorske blogerske zajednice i putovanja je čine bogatijom, a Istanbul je grad kojem se uvijek vraća i koji doživljava kao svoj drugi dom.

#ZENEODUTICAJA: Svoje dvodecenijsko iskustvo iskoristili ste da osnujete svoju kompaniju?

#Adrijana Husić: Da, tako sam 2021.godine osnovala svoju kompaniju za komunikacije, Communication Studio Cassiopeia, u okviru koje je nastala prva Crnogorska bojanka, koja na inovativan i kreativan način, kroz crteže i edukative tekstove najmlađe, a i one malo starije, upoznaje sa Crnom Gorom.

#ZENEODUTICAJA: Postigli ste zanačajne rezultate u oblasti PR-a i društvenog odgovornog poslovanja?

#Adrijana Husić: Tako je. Radila sam na različitim radnim mjestima koji su prepoznatljivi po aktivnostima i projektima koji su uključivali edukaciju mladih i imali veliki značaj za lokalnu zajednicu. Imam velilko iskustvo i u profesionalnom radu iz oblasti korporativnih komunikacija, ljudskih prava i socijalne zaštite, razvijanja kapaciteta i aktivizma mladih koje sam sticala u Crnoj Gori i inostranstvu.

#ZENEODUTICAJA: Da li je teško biti uspješna poslovana žena na Balkanu?