Kupujete električni trotinet? Evo kako da izaberete najbolji

Dodajte komentar

Električni trotineti sve su popularniji način prevoza širom svijeta. Vrlo su praktični, jer nisu veliki i možete ih uvijek imati blizu sebe.

Na tržištu se nalaze različiti modeli električnih trotineta i ponekad je teško izabrati najbolji za vlastite potrebe.

Električni trotineti dostupni su u širokoj paleti različitih veličina, a koji je najbolji zavisi od toga za što želite da ga koristite.

Prilikom odabira električnog trotineta, evo što treba da provjerite.

Snaga motora trotineta

Prva stavka koja utiče na to koji je najbolji električni trotinet za vaše potrebe jeste – snaga motora. Motori električnih trotineta mjere se u vatima (W). Počinju od 200 W i povećavaju se na više od 5.000 W. Veličina motora trotineta je važna jer ona u osnovi diktira snagu trotineta. Motor od 250 W obično je dovoljan za svakodnevno putovanje preko ravnog tla, ali trebalo bi da razmislite o snažnijem motoru ako ćete redovno ići preko uzbrdica.

Maksimalna brzina trotineta

Još jedan faktor koji pomaže pri izboru najboljeg električnog trotineta je maksimalna brzina. Svi trotineti imaju određenu maksimalnu brzinu. To je obično oko 30 km/h. Ako koristite trotinet za vožnju gradom, vjerovatno ćete provesti dosta vremena vozeći upravo sporije od 30 km/h.

Težina trotineta

Posljednji razlog koji će vam pomoći da odaberete najbolji električni trotinet je težina. Neki električni trotineti znatno su teži od drugih. Ako planirate da nosite trotinet sobom, bilo bi dobro da nađete neki laganiji. Ipak, treba imati na umu da su najbrži trotineti s najsnažnijim motorima uvijek teži.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *