“Emil Frey” od septembra preuzima distribuciju Grupe Renault i u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Grupa Renault i Grupa Emil Frey postigle su dogovor o preuzimanju distribucije Grupe Renault u Srbiji, a time i na teritoriji Crne Gore, kao posljedica reorganizacije na mnogim tržištima.

Kako se navodi, švajcarski holding Emil Frey Grupa u Srbiji posluje kroz svoje dvije kompanije: Star Import i Emil Frey Auto Centar. Star Import je generalni distributer Daimler kompanije za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, dok je Emil Frey Auto Centar maloprodajni i servisni centar za navedene brendove.

Dogovor je da, poslije analize udjela na tržištu, novi model poslovanja počne da funkcioniše od septembra ove godine.

“Što se tiče obima i partnerstva sa automobilskim brendovima, Emil Frey je jedna od vodećih grupa uvoznika u Evropi. Sa već uspostavljenim poslovanjem sa Grupom Renault u maloprodaji, Emil Frey je takođe izabran zbog velikog znanja koje posjeduje kao uvoznik. Zahvaljujući ovom ugovoru uvjeren sam da će Grupa Renault ostvariti Renaulation ambiciju u Srbiji”, navodi se u izjavi višeg potpredsjednika za prodaju, marketing i usluge Grupe Renault Filipa Biroa (Philippe Buros).

Ovom transakcijom Grupa Renault ima za cilj dalje jačanje pozicije na lokalnom nivou, zahvaljujući efikasnom modelu poslovanja koji podržava i komercijalne ambicije i zahtjeve u pogledu zadovoljstva kupaca.

“Grupa Emil Frey je ponosna što postaje partner Renault i Dacia u distribuciji postojećeg asortimana proizvoda (uključujući bogatu liniju visokotehnoloških električnih vozila) Grupe Renault u Srbiji. Nastavićemo uspješan put organizacije distribucije Renaulta i dodati našu dugogodišnju stručnost na srpskom tržištu. Radujemo se daljem razvoju poslovanja zajedno sa lokalnom distributivnom mrežom”, rekao je glavni izvršni direktor Grupe Emil Frey Gerhard Šerman.

Uspostavljeni Renaulation plan početkom 2021. godine nastao je u nadi da će presudno uticati na budućnost Renault brenda.
Renaulation se odnosi na preusmjeravanje poslovanja cijele kompanije koje će poznatom brendu donijeti nove vrijednosti. Duboka transformacija poslovnog modela dovešće ga na zdrave i stabilne osnove koje će pomoću tehnoloških rješenja usmjeriti proces proizvodnje kako bi se iskoristio pun potencijal. Efikasnost će se ogledati u tehnološki naprednoj i konkurentnoj proizvodnji sa jasnim ciljem da se udovolji zahtjevima kupaca, smatraju u kompaniji.

Izvor: Biznis.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *