MK Grupa povećala udio u “Budvanskoj rvijeri” i “Sveti Stefan Hoteli”

Dodajte komentar

Montenegroberza je objavila da su okončane javne ponude za preuzimanje akcionarskih društava „Sveti Stefana Hoteli“ i „Budvanska rivijera“, a u MK grupi rečeno je Tanjugu da je kompanija MKG Properties stekla dodatnih 1,19 odsto akcija u HG Budvanska rivijera i 2,10 odsto akcija u Sveti Stefan Hotelima.

To zajedno čini 33,40 odsto akcija u HG Budvanska rivijera, i 33,35 odsto akcija u Sveti Stefan Hotelima, navode iz MK Grupe, čiji je deo MKG Propreties.

Montenegroberza je prethodno objavila da je ponudu za preuzimanje tih hotelskih kompanija u većinski državnom vlasništvu Crne Gore, čija su sjedišta na teritoriji Budve, dala kompanija MKG Proprertis.

Kako je navedeno, okončanjem javnih ponuda ponovo će biti omogućeno trgovanje akcija Svetog Stefana i Budvanske od 18. jula.

Takođe, MKG je ponude za preuzimanje dala pošto je prešla prag od 30 procenata u tim akcionarskim društvima.

Po akciji Budvanske ponudila je 7,3 evra, a za svaku akciju Svetog Stefana po 3,85 eura.

MK grupa je u saopštenju dostaveljnom Tanjugu navela da je završena obavezna javna ponuda za preuzimanje akcija
HG Budvanska Rivijera i Sveti Stefan Hoteli.

„U skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava i rješenjem Komisije za tržište kapitala, kompanija MKG Properties, clanica MK Group sistema, objavila je 14. juna 2022. godine obaveznu javnu ponudu za preuzimanje preostalih akcija HG Budvanska rivijera i Sveti Stefan Hoteli, koja je važila do 5. jula 2022. godine. U ovom procesu MKG Properties stekla je dodatnih 1,19 odsto akcija u HG Budvanska rivijera i 2,10 odsto akcija u Sveti Stefan Hotelima, što zajedno čini 33,40 odsto akcija u HG Budvanska rivijera i 33,35 odsto akcija u Sveti
Stefan Hotelima“.

U MK ističu da je objavom javne ponude ispoštovana zakonska obaveza prema kojoj je kompanija, prelazeći prag od 30 odsto vlasništva, bila dužna da ponudi ostalim akcionarima otkup po istim uslovima po kojima je stekla navedene akcije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *