Mtel obilježio 15 godina rada, Lučić: Širimo se po Evropi, ali nam je Crna Gora strateški bitna

Dodajte komentar

Uspjeh kompanije Mtel rezultat je, prije svega, direktnih ulaganja Telekoma Srbije od 147 miliona eura, kao i uloženih višegodišnjih prihoda kako bi se izgradila kvalitetna mobilna i Internet mreža, kazao je Vladimir Lučić na svečanosti povodom 15 godina rada ovog mobilnog operatora u Crnoj Gori.

Nekadašnji prvi čovjek Mtela, a danas generalni direktor Telekoma Srbije osvrnuo se na deceniju i po uspjeha i kontinuiranog rasta tog operatora, sve do čelne pozicije u Crnoj Gori.

„Veoma sam vezan za kompaniju Mtel. Sa njom sam od početka, još od 2006. godine kada je raspisan tender za trećeg operatera u Crnoj Gori. Dobio sam zadatak da pokrenem Mtel i sa Aleksandrom Neškovićem sam počeo da kucam taj projekat od ‘bijelog papira'“, prisjetio se on i izrazio zadovoljstvo što je projekat doživio veliki uspjeh.

Kako je rekao, veliku čast mu pričinjava i to što je učestvovao u stvaranju Mtela, a posebno se osvrnuo na nekoliko godina kada je živio u Crnoj Gori gdje je stvorio i mnoga prijateljstva.

„Mtel je firma koja je nastala na početnom entuzijazmu – da je moguće ostvariti i nemoguće kada se ima jasna vizija i strategija. Prije 15 godina smo ulazili na tržište koje je već bilo zasićeno i uspjeli smo da dostignemo prvo mjesto. I to iz dva razloga. Prije svega jer smo jedna od najvećih stranih investicija – a svakako najveća iz Srbije. Direktna ulaganja samo Telekoma Srbije su 147 miliona eura, dok je ostatak investirao Mtel iz svojih prihoda. Nismo uzeli ni jedan euro dividendi, već smo sve ulagali vjerujući da prvo treba da izgradimo kvalitetnu mobilnu i Internet mrežu koje će donijeti korist“, kazao je Lučić.

Drugi razlog su, kako je istakao, zaposleni Mtela, kojima je još jednom zahvalio „jer su oni najveća snaga kompanije i zahvaljujući njima je napravljen uspjeh“.

„Na kraju želio bih da se zahvalim i Vladi Crne Gore, svim opštinama i regulatornim tijelima sa kojima imamo izuzetnu saradnju već 15 godina. Želim da poručim da ćemo kao telekom još dosta ulagati u Crnu Goru. Širimo se po cijeloj Evropi, ali Crna Gora nam je strateški bitna. Dolazi do 4. industrijske revolucije i želimo da budemo njeni nosioci, da pomognemo Crnoj Gori da bude među najnaprednijim zemljama u Evropi“, zaključio je generalni direktor Telekoma Srbije.

Izvršna direktorica Mtela Tanja Mandić dala je kratak rezime poslovanja, kako je istakla, „najmlađeg, ali najuspješnijeg telekomunikacionog operatora u Crnoj Gori“.

„Put koji je Mtel prešao, za ovih 15 godina, je bio izazovan i uzbudljiv. Mi smo 9. jula 2007. godine krenuli s komercijalnim radom i za nevjerovatnih pola godine osvojili čak 25 odsto tržišnog učešća. Ovaj nezabilježen uspjeh smo postigli u konkurenciji velikih globalnih kompanija i to na tržištu koje je imalo najveći broj telefona, po glavi stanovnika u Evropi. Dolaskom Lučića na čelo kompanije 2012, za Mtel počinje novo poglavlje ubrzanog rasta i razvoja“, navela je ona i podsjetila da je upravo to bila prekretnica u poslovanju Mtela.

Nakon što su od 2015. razvijali najveću kablovsku mrežu koja danas pokriva 90 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, dvije godine kasnije su otvarili i „Digitalnu fabriku“ – prvi hub ove vrste u zemlji.

„Zahvaljujući velikom trudu i posvećenosti u ostvarenju ciljeva, 2019. godine Mtel preuzima lidersku poziciju… Sinergijom više različitih servisa, stekli smo više od pola miliona vjernih korisnika, što nam dodatno daje snagu i motiviše da konstantno radimo na unapređenju usluga i zadovoljstvu naših klijenata. Stoga, danas možemo ponosno istaći da smo vodeći operator po tržišnom učešću u dva najznačajnija segmenta: mobilne telefonije i multimedije. Nastavljamo naš put, idemo u susret novim izazovima, spremamo se za 5G aukciju i možemo se pohvaliti da u ovom mjesecu puštamo prvu 5G baznu stanicu. To će našim korisnicima obezbijediti servise po nevjerovatnim brzinama. Naši planovi su kao i do sada ambiciozni i veliki, i uvjereni smo da ćemo uz podršku svih naših prijatelja ostati na liderskoj poziciji i pomoći u ubrzanom razvoju Crne Gore“, zaključila je Mandić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *