Pržno dobilo novo šetalište

Dodajte komentar

Pržno je dobilo novo šetalište, koje je sinoć svečano otvoreno u okviru manifestacije “Budvanske večeri”.

Projekat je realizovalo Javno preduzeće za upravljanjem morskim  dobrom Crne Gore, čiji je direktor Mladen Mikijelj poručio da vjeruje da će novi izgled šetališta u velikoj mjeri podići turističku infrastrukturu i ponudu Pržna.

“Realizacijom ovakvih projekata vršimo našu primarnu funkciju, a to je svakako unaprijeđenje obalne infrastrukture. Nažalost, u protekle dvije decenije imali smo totalnu devastaciju naše obale”, rekao je on.

Mikijelj je kazao da je to razlog  negativne percepcije građana i dodao da se nada da će kroz realizaciju sličnih projekata tu percepciju građana promijeniti. Tom prilikom on se zahvalio Službi za uređenje i izgradnju prostora JP Morsko dobro.

“Posebno bih naglasio angažovanost Vukašina Mijatovića, koji je svojim svakodnevnim prisustvom na ovom lokalitetu doprinio da se ovaj projekat realizuje prije početka turističke sezone i uvažio veliki broj sugestija građana Pržna”, poručio je on.

Predsjednik Upravnog odbora JP Morsko dobro Blažo Rađenović u svom obraćanju kazao je da je  izgradnja šetališta u Pržnu jedan važan infrastrukturni pomak, kako za Budvu tako i za cijelu Crnu Goru.

“Morsko dobro je promijenilo svoj imidž i percepciju koja je od javnog interesa. Kao što vidite, i ova staza predstavlja jedan vid spajanja ljudi, i svega onoga što su značajne percepcije za turizam. Svakako, ovo nije jedina investicija koju planiramo u Opštini Budva, u planu imamo niz projekata kako za samu MZ, tako i za cijelo područje Budve”, rekao je on.

Ispred građana Mjesne zajednice govorio je Vladislav Mitrović, koji je tom prilikom kazao da se građani raduju drugačijem pristupu nove uprave JP Morskog dobra koji , kako je rekao, napokon uvažavaju sugestije građana i osluškuju njihove potrebe.

“Mi smo prije samo nekoliko godina ovo preduzeće zvali ‘Morsko zlo’, izgleda da se promijenila situacija i da se sada konačno može istinski nazvati Morsko dobro”, zaključio je on.

Prema mišljenju načelnika Službe za uređenje prostora morskog dobra Vukašina Mijatovića o značaju ovog projekat najbolje bi govorili sami mještani.

“Oni bi nam najbolje objasnili kakvo smo stanje ovdje zatekli, i koliko smo truda uložili da bi ovo šetalište dobilo ovakav izgled. Kameno uređenje i poboljšanje partera i obalnog zida sa uličnom rasvjetom je apsolutno neki minimum koji zaslužuje ovakvo mjesto”, kazao je Mijatović.

Kada su posrijedi uložena sredstva, Mijatović je kazao da je planirani budžet za ovu investiciju bio oko 300.000 eura, od čega je utrošeno 280.000 eura.

Mještani i turisti uživali su u programu koji je organizovala Turistička organizacija Budve. Mogli su čuti zvuke klasične muzike mališana iz osnovne muzičke škole iz Budve, zatim Anđu i Slađu iz Bara, Kuba bend, a veče je zaokružio koncert Slavena Đukanovića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *