Žestoke kazne za zakupce koji budu naplaćivali ležaljke i suncobrane nakon 17 časova

Dodajte komentar

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom upućivaće dvije opomene, a potom će raskidati ugovore sa zakupcima koji ne budu polovinu kupališta oslobodili plažnog mobilijara, ili koji nakon 17 časova budu naplaćivali izdavanje ležaljki i suncobrana.

To je “Vijestima” kazao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj.

Na pitanje da li će JP “Morsko dobro” uticati na zakupce da ne povećavaju cijene izdavanja plažnog mobilijara, kada su im zakupnine kupališta za ovu godinu ostale nepromijenjene, Mikijelj je kazao da “definitivno JP ‘Morsko dobro’ ne može da utiče na cijene mobilijara”, jer je, kako je pojasnio, to individualna odluka samih zakupca.

”Vjerovatno oni na osnovu ponude i potražnje formiraju cijene. Ono što je meni značajno s pozicije koju pokrivam da u Crnoj Gori imamo diverzifikovanu ponudu. Imate plaže na kojima možete da iznajmite mobilijar do deset eura, a s druge strane imate i plaže gdje je cijena iznajmljivanja mobilijara znatno veća. Mislim da svaki turista koji dođe u Crnu Goru može da nađe nešto za sebe”, naglasio je Mikijelj.

Kako je naveo, ono na šta će Javno preduzeće “Morsko dobro” insistirati i što će biti prioritet kontrola tokom glavne sezone je da se ispoštuje odluka o nenaplaćivanju mobilijara nakon 17 časova, kao i da polovina kupališta mora biti oslobođena mobilijara.

”Vjerujte da ćemo ove godine biti rigorozni da to mora biti ispoštovano. To su okviri u kojima možemo djelovati”, kazao je Mikijelj.

On je rekao da je na sastanku Koordinacionog tijela predočio da JP “Morsko dobro” nema mogućnost bilo kakvih finansijskih kazni, kako bi na taj način stimulisali red na kupalištima.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *