Lučić: U narednih pet godina 25 miliona eura za startapove

Dodajte komentar
Telekom Srbija je prva kompanija koja je osnovala alternativni fond za finansiranje startapova, izjavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić, ističući da je ideja da se u narednih pet godina uloži 25 miliona eura kako bi se pomoglo startap biznisima u početnoj fazi.

Ta kompanija je 23. juna predstavila prvu investiciju svog TS Ventures fonda, namijenjenu finansiranju projekta srpskog startapa OTA Sync – cloud softvera za upravljanje hotelima i apartmanima.

TS Ventures fond je prvi takav u ovom dijelu Evrope, a Lučić kaže da je bilo više stotina prijava i različitih ideja, te da je napravljen međunarodni tim stručnjaka koji već imaju iskustva u raznim startapovima.

On želi da ohrabri ljude, jer, kako ističe, dolazi do četvrte industrijske revolucije u kojoj postoji više grana gdje će se tek kreirati proizvodi, poput vještačke inteligencije, virtuelne stvarnosti…

“Pomoći ćemo im da kreiraju biznis ideju i da je plasiraju u inostranstvo i drago mi je što smo sa prvim startapom krenuli prije dva dana”, naglasio je Lučić i dodao da Srbija snažno raste u IT industriji.

Kako je poručio, pojava fonda trebalo bi dodatno da motiviše mlade da se okrenu ka toj industriji. Lučić je rekao da Telekom Srbija i ove godine raste, te da će, prema njegovim riječima, prihod te kompanije u prvih šest mjeseci biti skoro 20 odsto veći nego prošle godine.

Kaže da će se ove godine pustiti tri mobilne mreže – u Švajcarskoj, Njemačkoj i Sjevernoj Makedoniji. Kada je riječ o romingu u inostranstvu, Lučić navodi da Telekom ima specijalni izuzetan popust u Grčkoj.

“Tu smo približili cijene da su skoro u rangu Srbije. Što se tiče ostalih zemalja, preporučujem korisnicima da uzmu naše dodatke, jer imamo dobre aranžmane sa svim drugim evropskim zemljama”, istakao je Lučić.

Izvor: Euronews

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *