Katić: Budžet će biti realizovan po planu ili premašen

Dodajte komentar
Herceg Novi

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kaže da ove godine imaju dobru realizaciju budžeta, pa bi plan opštinske kase mogao biti i premašen. Katić je u emisiji “Link”, Radija CG, naveo i da lokalna koalicija dobro funkcioniše.

Zbog programa “Evropa sad” ove godine manje je, kaže Katić, prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, ali zato imaju tri puta više naplate po osnovu poreza na nepokretnosti.

“Uspjeli smo da nadomjestimo, ali i značajno pojačamo prihode. Tako da trenutno na današnji dan realizacija budžeta Opštine Herceg Novi je oko 43%, što je svakako dobro. Znamo da na primorju budžeti se najviše pune od juna do oktobra, tako da očekujem da se ove godine budžet realizuje ili premaši, kao i prethodnih godina”, naveo je Katić.

On je kazao i da koalcija u Herceg Novom funkcioniše stabilno, a podsjeća da vlast čine Demokrate, DF, Novska lita, GP URA, Prava CG.

“Mogu da kažem da sada vlast u Herceg Novom funkcioniše dobro”, kazao je Katić i podsjetio da SNP više nema odbornike u lokalnom parlamentu, jer su ih dvije odbornice napustile i sada djeljuju nezavisno.

Kaže da je saradnja sa Vladom Duška Markovića bila loša, dok su sa Vladom Zdravka Krivokapića, kako dodaje, imali dosta korektnu saradnju.

Katić navodi i da je sa 43. Vladom veliki problem jer ima treba period da se snađu i organizuju.

“Sve ono što smo mi negdje uspjeli da dovedemo do nekog kraja, sada je sve to dovedeno u pitanje, jer ti ljudi nijesu upoznati sa svim tim, u velikom broju resora se nijesu ni izvršile primopredaje. Sad imamo situaciju da smo mi kao lokalna samouprava godinu potrošili da objasnimo da odžimo na desetine sastanaka da objasnimo neka rješenja, i sada ja trebam ponovo da potrošim vrijeme i to objasnim novoj vladi”, kazao je Katić.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *