U Luku Bar uplovio kruzer “Mein Schiff 5” sa 2.500 njemačkih turista

Dodajte komentar

Ovim kruzerom u našu zemlju stiglo je oko dvije i po hiljade njemačkih turista, koji su imali priliku da obiđu znamenitosti Bara, ali i druge atraktivne lokacije u Crnoj Gori.

Direktor agencije Allegra Montenegro Port and Yaht Mihailo Vukić azao je da agencija Allegra već duži vremenski period radi na promociji Crne Gore, Bara i Kotora, te da je za našu zemlju važno što, pored Kotora ima i drugu destinaciju za uplovljavanje kruzera.

„Brod Mein Schiff, kompanije Tui Cruises, danas je po prvi put stigao u Bar, sa dvije i po hiljade njemačkih turista koji obilaze ne samo Bar, već i cijelu Crnu Goru. Smatram da je značajno što naša zemlja ima i ovu lokaciju za uplovljavanje kruzera, čime postaje sve važnija tačka na mapi kruzing industrije. Poznato je da putnici na kruzerima troše puno novca, a osim obilaska Bara, danas je organizovano 30 autobusa koji su ovim putnicima omogućili da obiđu i druge gradove u našoj zemlji“, naveo je Vukić.

Poručio je da Alegra intenzvino radi na dovođenju novih brodova kada je riječ o Baru, kao i novih kompanija u Kotor, a tu su aktivnosti i novog predstavništva u Sloveniji.

„Mi ćemo se kao agencija truditi da još više kruzera dolazi u Bar i u Kotor, te vjerujemo da ćemo imati uspjeha u tome, jer iz kompanije Tui ističu da su izuzetno zadovoljni. Njihov brod će dolaziti još pet puta ove godine, a najavljeni su dolaci i za narednu godinu“, istakao je Vukić.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da im predstavlja veliko zadovoljstvo što imaju priliku da ugoste predstavnike kompanije koja ponovo pokreće biznis u Luci Bar.

„Dolaskom kruzera i velikog broja turista u Bar, potvrđuje se da su potencijali našeg grada u ovoj oblasti turizma sjajni, kao i činjenica da Bar itekako ima šta da ponudi u dijelu aktivnosti koji se realizuju van samog broda. Turisti su danas bili u prilici da biraju između više od šest ekskurzija, što svjedoči o tome da je Bar kao destinacija izizetno aktraktivan za kruz kompanije“, naveo je Raičević.

On je poručio da će nastaviti sa intenzivnim radom, u nadi da će ovo biti godina oporavka, a da će u narednim godinama moći da govore čak i o boljim rezultatima u odnosu na one koji su ostvareni u rekordnoj 2019. godini.

Kapetan broda Ioannis Anastasiou kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je danas po prvi put uplovio brodom Mein Schiff u Bar.

„Ovaj brod sagrađen je 21. juna 2016. godine, te ćemo uskoro slaviti šestu godišnjicu. Brod ima kapcitet za smještaj 2.574 putnika, i još hiljadu članova posade“, naveo je Anastasiou, koji je izuzetno zadovoljan dobrodošlicom i atmosferom koja ih je dočekala u Baru.

Sara Jovićević iz Turističke organizacije Bara izrazila je zadovoljstvo usljed dolaska ovog kruzera, odnosno otvaranja kruzing sezone u Baru, budući da kruzing, kako je ocijenila, doprinosi svim turističkim poslenicima.

Ona je navela da je TO Bar pripremila info punktove i štandove sa propagandnim materijalom za turiste koji dolaze sa kruzera, a tu su i mape grada i štandovi za degustaciju tradicionalnih proizvoda.

„Pretendujemo da budemo destinacija u kojoj će uplovljavati sve više kruzera, te smo veoma zadovoljni što imamo agenciju kao što je Allegra u našem gradu, jer je ona i port agent koji nam dovodi kruzer“, zaključila je Jovićević.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *