Cijene nekretnina: Koliko košta 30 kvadrata na crnogorskom primorju?

Dodajte komentar

Cijene nekretnina u Crnoj Gori veće su u prosjeku za oko 15 odsto ove godine u odnosu na prošlu, a najveća tražnja je za kvadratima na moru. Ponuda na crnogorskom primorju je šarenolika i može se naći sve – od stanova, apartmana i garsonjera do luksuznih “penthausa”, kuća i vila. Prema podacima sajta nekretnine.rs, cijene kvadrata u Crnoj Gori se kreću u prosjeku od najmanje 1.500 eura, pa naviše.

Tako je, na primjer, moguće pronaći i garsonjere od dvadesetak kvadrata po cijeni od 30.000 eura, koliko košta jedna u Tivtu, udaljena oko 800 metara od plaže, a koja se nalazi u prizemlju kuće. U ponudi ima i luksuznijih stanova, pa je tako za stan od 46 kvadrata u Budvi potrebno izdvojiti 184.000 eura.

U nastavku vam donosimo detaljan pregled cijena nekretnina u nekim od omiljenih destinacija za odmor u Crnoj Gori.

Budva

U odnosnu na prosjek, cijene nekretnina u Budvi i okolnim naseljima su prilično veće. Tako u Bečićima, može da se pronađe dvosoban stan u zgradi u izgradnji od 37 kvadrata po cijeni od 125.400 eura.

U Rafailovićima, na tri kilometra od Budve na prodaju je i trosoban stan koji se nalazi na samoj plaži. Riječ je 165 kvadrata i cijeni od 550.000 eura.

U Budvi u samom centru 39 kvadrata vlasnik cijeni 89.700 eura.

Takođe u ponudi u Budvi ima i nezanemarljiv broj luksuznih nekretnina čije se cijene kreću u milionima eura.

Kotor

Što se tiče Kotora, u Dobroti nenamješten stan u novogradnji sa pogledom na more od 54 kvadrata košta 120.000 eura.

Sa druge strane, luksuzan stan u Dobroti od 57 kvadrata sa pogledom na more vlasnik cijeni 179.000 eura.

U ponudi je i stan u novogradnji odmah do centra – 86 kvadara za 295.000 eura.

Herceg Novi

Herceg Novi, prema podacima sajta nekretnine.rs, ima niže cijene nekretnina. Tako vlasnik trosobnog stana od 99 kvadrata traži 199.000 eura.

U oglasima su i luksuzna 103 kvadrata za 159.650 eura. Dodaje se i da stan ima veliku terasu sa pogledom na more.

Ako tražite nešto bliže obali, za jednosoban stan od 45 kvadrata na 250 metara od samog mora, treba izdvojiti oko 80.000 eura.

Tivat

U slučaju Tivta, cijene su kao i u Budvi iznad prosjeka, te se za jednosobne stanove i garsonjere izdvaja nešto više. Veliki broj nekretnina na prodaju se nalazi u Porto Montenegru, gdje stanovi koštaju pravo malo bogatstvo, pa oni guraju prosječnu cijenu kvadrata u Tivtu na gore, ali isto tako postoji i pozamašan broj pristupačnih nekretnina.

Na pet minuta od centra Tivta, u ponudi stoji stan u novogradnji od 48 kvadrata, koji se prodaje po cijeni od 298.000 eura.

U naselju Krašići 53 kvadrata moguće je dobiti i za 60.000 eura. U istom naselju je na prodaju i stan od 116 kvadrata za 270.000 eura.

Kako kupiti nekretninu?

Što se tiče procesa kupovine nekretnina, u Crnoj Gori je potreban prvenstveno pasoš. Agencije preporučuju, i pored pomoći koje one pružaju, da unajmite licenciranog advokata koji treba da obavi detaljnu provjeru dokumentacije.

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, potrebno je da se registrujete kao novi vlasnik nekretnine.

Izvor: Blic

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *