Zamrznuta imovina 34 ruska državljana

Dodajte komentar

Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je danas rješenja kojima je za 34 ruska državljanina ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), navodeći da se ta rješenja odnose na 44 nekretnine.

Navodi se da je na liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije danas napravljen prvi korak u zamrzavanju imovine 34 ruska državljanina kojima su uvedene sankcije.

“Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim osobama”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera.

“Samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo”, poručili su iz MUP-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *