Orascom najavio: Hotel-ostrvo “Mamula Island” otvara vrata ovog ljeta

Dodajte komentar

Hotel-ostrvo „Mamula Island“, luksuzni butik hotel nastao rekonstrukcijom istoimene stare austrougarske tvrđave na ostrvu Lastavica na ulazu u Boku Kotorsku u modernu oazu gostoprimstva, ovog ljeta će dočekati svoje prve goste u ambijentu netaknute prirode.

U hotelu je na raspolaganju 26 soba, 6 apartmana, holistički spa, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara, saopštili su iz kompanije Orascom Development Holding.

Hotel ima uređenu plažu imjesto za sunčanje nad južnim stijenama. Posebno mjesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu istoriju ovog lokaliteta.

„Mamula Island“ je projekat otjelovljenja jedne vizije i velikog rada koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava. Uz puno poštovanje kulturnog i istorijskog nasljeđa, stvorili smo poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regionu, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizovano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije”, izjavio je Hening A. Šaub, generalni direktor „Mamula Island“-a.

Hotel, spa, restorani i memorijalna galerija će biti otvoreni i za lokalne posjetioce.  U saradnji sa širom kulturnom zajednicom iuz učešće lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku da uživaju u čitavom nizu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja tokom godine, posebno u jeku ljetnje sezone. Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta ovog luksuznog butik hotela.

Hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 169 godina. Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizovana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-istorijsko nasljeđe tvrđave i ostrva. Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta ostrva. U okviru hotela, otvara se i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresovani iz lokalne zajednice, kao i iz regiona.

„Veoma smo ponosni što kompanija Orascom Development Holding nastavlja zamisao sa kojom uspješno gradi integrisano naselje Luštica Bay. „Mamula Island“ je još jedna turistička destinacija svjetske klase, smještena na najljepšem dijelu crnogorske obale, koja će postati nezaobilazna tačka za goste iz regiona, Evrope i svijeta“, izjavio je Samih Saviris, osnivač i donedavni CEO i predsjednik borda direktora kompanije Orascom Development Holding, koja upravlja destinacijom „Mamula Island“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *