Produkcijske kuće Telekom Srbija i Zillion Film započele su snimanje nove krimi serije „Tunel“. Sve epizode inspirisane su realnim događajima i prikazuju uzbudljive i opasne situacije u kojima se nalaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihovih pregovaračkih odjeljenja.

„Kao najveći proizvođači filmskog i serijskog programa u ovom dijelu Evrope, trudimo se da produkujemo serije koje će zadovoljiti različite afinitete naših gledalaca. Ovaj put pred nama je uzbudljiva priča koja će televizijsku publiku držati prikovanu za fotelje i zbog koje će jedva čekati novu epizodu. Uvjeren sam da će i ovaj projekat doživjeti internacionalni uspjeh, kao što je to bio slučaj sa prethodnim serijama iz naše produkcije“, izjavio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić.

Prva sezona će brojati dvanaest epizoda koje neće biti međusobno povezane. Svaka epizoda biće zasebna priča, po uzoru na najpopularnije svjetske serije sličnog žanra, što na domaćoj sceni do sada nije viđeno.

„Zahvalio bih Telekomu Srbija na saradnji na ovoj seriji, ali i što spašava srpsku kinematografiju. Ovakva vrsta projekta podrazumijeva autentičnost i zbog toga smo dobili veliku podršku MUP-a Srbije, Specijalnih jedinica, Žandarmerije koji u seriji učestvuju sa svojom opremom, što daje dodatni kvalitet“, izjavio je Lazar Ristovski, producent i jedan od glumaca u seriji.

Kroz napete situacije i pregovaranje sa opasnim počiniocima i teroristima, gledaoce će voditi Minja Peković i Jovan Belobrković u ulogama glavnih likova – Nevene Gavran i Miloša Petrovića, članova stalne pregovaračke grupe.

„Radeći na drugom scenariju, tokom konsultacija u specijalnim jedinicama, upoznao sam  čovjeka na osnovu čijeg iskustva je i nastala ova serija. Njegovi slučajevi i privatni život koje mi je ispričao u svega pola sata bili su dovoljna inspiracija da započnemo pripreme za ‘Tunel'“, rekao je reditelj serije Petar Ristovski.

U epizodnim ulogama pojavljivaće se veliki broj poznatih glumaca kao što su Nebojša Dugalić, Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Miloš Đorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić i ostali. Među njima je i Zoran Cvijanović koji u jednoj epizodi tumači lik počinioca, a koji je potvrdio da je serija pripremana studiozno i vrlo istraživački, te da vjeruje da će sve epizode biti veoma gledane i uzbudljive.

Serija „Tunel“ emitovaće se na Superstar kanalu.

Izvor: ATA stars

Foto: Antonio Ahel