Pal Kovač razriješen sa mjesta člana Odbora direktora “Montenegro Works”.

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore donijela je danas Rješenje o razrješenju Pala Kovača sa mjesta člana Odbora direktora kompanije “Montenegro Works”.

OTP banka podnijela je krajem aprila Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivšeg glavnog izvršnog direktora CKB Pala Kovača, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u privrednom poslovanju u dijelu nevršenja svoje dužnosti. Usljed toga banka je pretpjela značajnu finansijsku štetu.

Kovač je u septembru prošle godine razriješen dužnosti izvršnog direktora najveće banke u Crnoj Gori i prvi je član bivšeg top menadžmenta pozvan na odgovornost zbog nedavno otkrivenih pronevjera u CKB-u

CKB je od februara ove godine kroz internu kontrolu poslovanja otkrila zloupotrebe položaja dijela zaposlenih koje su rezultirale finansijskom štetom po banku i klijente. Pronevjere su otkrivene u filijalama u Baru i Podgorici, a najviše pažnje javnosti izazvala je informacija da je sa računa oko 200 klijenata CKB-a, korisnika privatnog bankarstva, skinuto 14 miliona eura. Zbog tog slučaja banka je u februaru podnijela krivične prijave protiv dvoje zaposlenih za koje se sumnja da su u dužem periodu, zloupotrebom službenog položaja, oštetili 200 klijenata. Slučaj milionske pljačke zadužio je tužilac Saša Čađenović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *